Alguns seminaris sobre internacionalització

En els últims anys, un dels motius pels quals cada cop més gent vol aprendre sobre l’Àsia Oriental, és la gran influència que aquesta té, a nivell econòmic, sobre la resta de països del món.

Si això ho extrapolem a Catalunya, de ben segur que molts de vosaltres esteu relacionats amb Àsia, directa o indirectament, a nivell de feina o negocis. En aquest sentit, a continuació us recomano alguns seminaris relacionats amb el comerç exterior i la internacionalització, que es duran a terme en els propers quinze dies a diferents zones del territori:

Crèdits documentaris, la nova normativa ucp600, és una sessió de formació que es farà a la Delegació de l’Anoia, el proper 28 de setembre. És destacable que, a més de la part teòrica, hi haurà una part destinada a casos pràctics.

Una altra sessió que us pot interessar, sobretot tenint en compte els temps que corren, és la que es farà el 29 de setembre, a la Cambra de Comerç de Girona, i que es titula Solucions de finançament a l’exportació. Es tracta d’una aproximació pràctica a les diferents formes de finançament de les exportacions, tant les tradicionals com les més actuals.

També el 29 de setembre, la Cambra de Comerç de Sabadell ha organitzat una altra sessió, anomenada Aspectes estratègics i operatius del comerç internacional. Es tractaran sobretot aquells coneixements necessaris per poder plantejar l’estratègia a seguir en cada una de les empreses per gestionar l’operativa internacional.

Relacionat amb comerç exterior però també amb les TIC, la sessió 100 fonts d’informació de mercats internacionals a internet, vol servir per mostrar als participants com fer investigació de mercats però aprofitant les noves tecnologies. L’ha organitzat la Cambra de Comerç de Manresa i es farà el dia 30 de setembre.

La següent setmana, el 05 d’octubre, a la Cambra de Comerç de Palamós es farà una sessió anomenada Comerç exterior en 50 documents. Pot ser de molta utilitat per tots aquells que s’hagin d’enfrontar amb la feixuga documentació de compra-venda internacional per primera vegada.

Finalment, voldria mencionar la Missió empresarial a Xina interior (Chongqing-Chengdu) que ha organitzat la Cambra de Comerç de Sabadell per la segona quinzena d’octubre. Tot i les dates a les què estem, potser encara hi sou a temps.

De moment això és tot. Fins aviat,…