Recomanació de lectura

Sempre he pensat que la lectura et permet viatjar i conèixer la realitat de móns llunyans, sense moure’s de casa, només passant cada pàgina….Aquest seria el cas pel què fa al llibre “Hijos del monzón”, escrit pel periodista David Jiménez.

Aquest escriptor, nascut a Barcelona al 1971, és corresponsal a Àsia des de fa molts anys, i ha cobert nombrosos conflictes, entre ells els d’Afganistan, Cachemira o Timor Oriental. Els seus reportatges han estat publicats per alguns dels mitjans escrits més importants del món, com són El Corriere della Sera italià, The Guardian, el Toronto Star canadenc o la revista Squire. Al 1998 es va convertir en el primer corresponsal d’un diari espanyol amb seu fixa a Àsia, concretament a Hong Kong. En els últims anys ha informat dels esdeveniments més importants de la regió, destacant la revolta que va tombar el règim de Suharto a Indonèsia, la seva cobertura del tsunami que va destrossar les costes del continent asiàtic al 2004, els seu reportatges des de l’interior de Corea del Nord o les informacions que el van convertir en l’únic periodista espanyol i un dels pocs estrangers en seguir des de Rangún la Revolució del Safrà de Birmània. David Jiménez ha entrevistat en exclusiva a la ex presidenta filipina Corazón Aquino, al Dalai Lama, a la Premi Nobel de la Pau birmana Aung San Suu Kyi i a altres grans personalitats històriques del continent asiàtic. Fora de la premsa escrita, el reporter espanyol ha col·laborat per la cadena de televisió CNN, el servei mundial de la BBC i Radio France International.

Aquestes experiències com a corresponsal van ser recollides en el seu primer llibre “Hijos del monzón”, avui dia ja traduït a diverses llengües.

Durant els seus capítols, es va narrant la història de tot una conjunt de persones que no han aconseguit pujar al tren de les oportunitats que s’han creat a Àsia en els últims anys, continent que s’ha desenvolupat de manera vertiginosa a tots els nivells, però òbviament, no per a tothom. Ens referim per exemple als nens que, malgrat les dificultats, aconsegueixen mantenir el coratge i la dignitat, tot i la duresa de les seves vides. Com Vothy, que va néixer amb SIDA prop del Mekong, Reneboy que creix en un abocador de Manila, Yeshe, un nen monjo tibetà que peregrina per trobar-se amb el Dalai Lama, o Man Hon, que és autista i va creuar la frontera entre la Xina i Hong Kong i mai va tornar. Unes vivències esfereïdores, però malauradament reals, i que enganxen al lector des del primer moment.

Espero que gaudiu de la lectura,…

Títol: Hijos del monzón
Autor: David Jiménez
ISBN: 9788489624313
Nº edició: 1ª (2007)
Editorial: Kailas Editorial, SL
Nº pàgines: 274