Activitats per ja mateix…

Aquesta tarda a les 19h, s’està fent a Casa Àsia Barcelona la presentació del llibre “El comercio con China: oportunidades empresariales, incertidumbres jurídicas”. El llibre ofereix algunes de les claus necessàries per entendre millor el marc jurídic que les empreses estrangeres poden trobar-se a l’hora de fer negocis a la Xina: models d’inversió, protecció de propietat intel·lectual, mecanismes de resolució de controvèrsia, aspectes fiscals dels negocis, etc. La benvinguda va a càrrec del director general de Casa Àsia i el president de Roca Junyent. Després, el director de l’editorial Tirant lo Blanch farà una introducció per, finalment, fer-se la presentació del llibre per part d’Aurelio López (professor de dret internacional privat i coordinador del llibre), junt amb Adrià Gomis (director de Setransa i coautor del llibre).

Per dimecres 10 de novembre a les 19h, us recomano la conferència “El alto crecimiento económico en el Japón de la posguerra y las dos décadas perdidas”, que es farà a Casa Àsia Madrid. La conferència anirà a càrrec del professor d’economia de la Universitat de Shizouka i autor de nombrosos llibres, Hiroshisa Kohama. Es tractaran temes com l’espectacular creixement de l’economia japonesa durant la postguerra, el seu paper a l’economia mundial durant les següents dècades i la crisi que va tenir lloc al país a partir dels anys 90. També se farà menció de com viu Japó la crisi actual, així com les possibles alternatives per millorar aquesta situació. L’assistència és gratuïta però cal confirmar-la prèviament.

Els dies 12, 13 i 14 de novembre, a l’auditori MACBA, es realitzarà el VI Simposium internacional “Crítica de arte en un mundo global”. Durant els tres dies s’obriran diversos diàlegs entre crítics i artistes, amb la presentació de treballs recents que permeten comunicar l’expressió de cada artista. La presentació i obertura anirà a càrrec de Joan M. Minguet Batllori (president de l’ACCA), Pilar Parcerisas (expresidenta d’ACCA), Anna Maria Guasch i Melene Gras Balaguer.

Finalment, el 16 de novembre, l’Escola de Bambú de Casa Àsia organitza l’espectacle “Palabras bajo la luz de la luna y la lluvia”, que tindrà lloc al Centre Cívic Joan Oliver – Pere IV. El recital de haikus i tankas en japonès, català i castellà, que alaben la natura, la simplicitat, la bellesa i l’amor aniran a càrrec de Yoshihira Hioki i Sílvia Lezcano, narrador i ballarina professionals respectivament.

 De moment, això és tot. Properament, més….