Més seminaris sobre internacionalització…

Continuant amb la importància de les relacions econòmiques entre Àsia Oriental i la resta de món, a continuació us indico alguns seminaris relacionats amb la internacionalització, que es realitzaran a diferents punts de Catalunya durant les properes tres setmanes:

El 22 de novembre, de 9:00 a 14:00h, es durà a terme un seminari sobre “Internacionalització i nous projectes: finançament i recursos”. La sessió està organitzada per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, amb l’objectiu de què les seves empreses, i les empreses de Catalunya, obrin les portes a nous mercats i nous projectes per tal de fomentar que les organitzacions creixin i es facin més fortes.

Dies més tard, el 25 de novembre, podeu assistir a una jornada eminentment pràctica, sobre els “Incoterms 2010”. Es farà a la Cambra de Comerç de Manresa, de 9:30 a 13:30h, i tractarà sobre els Incoterms en tota la seva extensió: utilització, elecció del tipus, càlcul del cost, variables de negociació, etc.

Una altra jornada també molt pràctica és la que es la del 24 de novembre, de 12.00 a 14:00h, a ACC1Ó, i que tractarà sobre “Com calcular el preu d’exportació dels nostres productes”. Durant les dues hores que durarà la sessió es farà un repàs sobre el procés de negociació per fixar el preu a nivell internacional.

En relació a la vessant financera, del 24 al 30 de novembre a la tarda, la Cambra de Comerç de Manresa organitza una sèrie de seminaris sobre el “Control dels riscos financers en operacions de comerç internacional”. La idea és conèixer, gestionar i negociar totes les formes de pagament i cobrament que s’utilitzen a nivell internacional.

També en el mateix sentit va el seminari organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, “Formes de pagament internacional, operativa i negociació”, que es duran a terme el 24 de novembre i 01 de desembre al matí.

Més centrat a nivell geogràfic, concretament Japó, destacar el “Pont tecnològic invers amb Japó”, pels propers 29 de novembre a 01 de desembre, organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, conjuntament amb Barcelona Activa. Durant aquests tres dies, deu empreses japoneses, amb alt potencial de compra del sector TIC, visitaran Barcelona per trobar proveïdors i/o partners a Catalunya, per tal de complementar o augmentar la seva oferta actual.

Finalment, el dia 02 de desembre, es farà a la Cambra de Comerç de Manresa una sessió sobre com “Vendre als mercats internacionals. L’organització de la prospecció comercial”. L’objectiu és marcar unes pautes sobre les vendes a l’exterior: com planificar la prospecció telefònica, fonts d’informació, documentació a enviar, la primera visita comercial, elements culturals en la negociació, etc.

De moment això és tot. Fins aviat,…