Àsia Oriental: tan lluny, tan a prop. El mon de l'art

Continuant amb el cicle Àsia oriental, tan lluny, tan a prop iniciat el passat semestre, el proper dimecres 1 de desembre us convidem a la jornada dedicada al món de l’art que tindrà lloc a CaixaForum.

El intercanvi artístic entre orient i occident sempre ha existit, tot i que mai ha estat un flux estàtic ni igualitari. L’art de l’Extrem Orient sempre ens ha seduït i, amb aquestes conferències, veurem dos casos allunyats en el temps de la recepció de l’art d’Àsia oriental en la cultura occidental, així com les sinergies que han creat: el fenomen conegut com a  Japonisme, que va tenir lloc a finals del segle XIX i la “revolució” que l’accés a l’art xinès contemporani ha suposat pel panorama artístic d’inicis del segle XXI.

•  Japonisme: La seducció de l’art japonès

Conferència a càrrec de David Almazán (Universidad de Zaragoza)

“Art xinès contemporani. Ex/posicions: entre l’estudi de l’artista i el mercat”

Conferència a càrrec de Núria Querol (UOC, Universitat Oberta de Catalunya i el  Royal College of Art de Londres )

L’acte tindrà lloc a la seu de CaixaForum el proper dimecres 1 de desembre a les 19h. A més, els assistents a aquesta activitat tindran també l’oportunitat de visitar les tres exposicions que en aquests moment estan programades a CaixaForum: Miquel Barceló 1983-2009. La solitude organisative, Humà, massa humà. Art espanyol del anys 50 i 60. Col·lecció d’Art Contemporani Fundació “la caixa” i Rutes d’Aràbia. Tresors arqueològics del regne d’Aràbia Saudita.

LLOC: CaixaForum

Centre Social i Cultural de l’Obra Social “la Caixa”

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8

08038 Barcelona

DIMECRES 1 DE DESEMBRE DE 2010

A las 19:00 h