Activitats per començar el desembre

Des del passat 29/09/2010 i fins al 31/01/2011, a la sala TransÀsia de Casa Àsia Barcelona, podeu trobar presentats els projectes que l’estudi Miralles Tagliablue EMBT ha desenvolupat a Àsia des de 1991 fins al 2010. La mostra consta de maquetes d’estudi, fotografies i plànols de projectes, com el pavelló de meditació d’Unazuki a Japó, el jardí de Xi’an i el Pavelló d’Espanya per l’Exposició Universal de Shanghai 2010. L’exposició forma part del programa d’activitats organitzat per Casa Àsia dins del mercat de la 6ª Biennal Europea de Paisatge, que es celebra a Barcelona del 20 de setembre al 02 d’octubre i que té com a país convidat a Xina.

Pel què fa a temes més econòmics, cada cop queda més palès que Àsia serà el centre del creixement econòmic global durant les properes dècades, degut l’enorme desenvolupament de les seves economies. En aquest sentit, l’Insitut d’Empresa i Casa Àsia han organitzat pel dia 29/11/2010 a les 17h de la tarda, la conferència “Xina, Japó i Índia, motors econòmics globals”. L’acte es durà a terme a l’aula maga de l’Institut d’Empresa de Madrid, i comptarà amb ponents com: Rocío Belda (sòcia i membre d’Àsia desk de Garrigues), Alan Da Silva (director executiu d’India desk i soci de PWC), Tomàs Zumàrraga (ex director general de Bridgestone España i president de l’Associació Shacho Kai), David Hactchwell (CEO d’Excem Technologies), Óscar Via (director general de negoci internacional del grup Isolux) i José Luís Gonzáez (ex director de desenvolupament de negoci de les empreses Inditex i Carrera&Carrera). Com a moderadors trobarem Amedau Jensana (director del departament de Programes Econòmics i de Cooperació de Casa Asia) i Santiago Iñiguez (degà de l’IE).

Dirigit als més cinèfils, el cicle del mes de desembre de l’Aetneu de Madrid té per títol “La mirada japonesa: querido profesor”. Les dues pel·lícules que el comissari del cicle, el profesor Lorenzo Torres de la Universitat Rey Juan Carlos ha seleccionat, són: “Madadayo” (d’Akiro Kurosawa) i “Veinticuatro ojos” (de Keisuke Kinoshita). Es projectaran en versió original japonesa i subtitulades en castellà, a la sala d’actes de l’Ateneu, els dies 01/12/2010 i 08/12/2010 a les 19h.

Finalment, la Fundació de Japó, dins de la seva edició de conferències de tardor, centrada en arts clàssiques japoneses en el seu període clàssic (el període Heian 794-1185), celebrarà el 02/12/2010 a les 19:30h a Casa Àsia Madrid, una conferència sobre “Valors estètics sobre la cultura clàssica japonesa”. La ponència anirà a càrrec del professor Federico Lanzaco Salafranca, de la Universitat de Sophia i la Universitat Autònoma de Madrid, i tractarà del període Heian i de com, després d’un procés d’assimilació de la cultura continental, es gesta la primera constel·lació de valors estètics plenament japonesos que determinaran el desenvolupament de les arts durant els següents segles.

De moment, això és tot. Properament, més….