Més activitats…

Pel dia d’avui, us recomano una activitat certament curiosa, la”Performance (Saju) de l’artista coreana Sooyoung Lee”. La proposta consisteix en instal·lar una “oficina de bonaventura”, on l’artista podrà predir el futur a tos els que vulguin participar en el projecte. El procediment que ella utilitza és el conegut tradicionalment a Corea per “Saju”, basat en els quatre pilars constituïts per l’any, el mes, el dia i hora de naixement, per considerar que aquests influeixen directament en el destí de l’ésser humà. L’artista procedirà a predir la bonaventura, un cop conegui aquestes dades dels sol·licitants que, alhora, hauran d’expressar verbalment un desig. Cada sessió durarà entre 10 i 20 minuts, i l’oficina de bonaventura restarà oberta de 12 a 14h i de 17 a 19h. A les 19:30h hi haurà una presentació, tot a la seu de Casa Àsia Barcelona, sala Samarcanda. Senyalar, a més, que Sooyoung Lee no és una adivina, ni es dedica professionalment a predir el futur. Ella és artista, vol seguir sent-ho i considera que el seu treball “performartiu” ha d’entendre’s com una experiència, una comunicació, una transmissió. Com us deia, si més no, curiós…

Centrant-nos en activitats més tradicionals, Casa Àsia, amb el recolzament de l’Agència Espanyola de Cooperació pel Desenvolupament (AECID) i en col·laboració amb l’Observatori d’Àsia Central, la Universitat de Harvard i l’Oficina de Nacions Unides, ha organitzat les “Jornades Internacionals: Aigua i desenvolupament a Àsia”, repartides per tres ciutats diferents, amb l’objectiu de sensibilitzar i promoure la gestió sostenible, eficient i equitativa de l’aigua a les ciutats i regions d’Àsia, com a element clau per la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de Nacions Unides. La idea és que les jornades serveixen de fòrum de debat de la gestió de l’aigua des de la perspectiva política, econòmica i social, i comptaran amb la participació d’experts de reconegut prestigi internacional. El dia 14/12/2010 es farà una taula rodona a Madrid, sota el títol “La gestió de recursos hídrics a Àsia Central: el mar d’Aral i la presa de Rogun”. El dia 15/12/2010 es farà a Barcelona, amb el títol de “Aigua i desenvolupament a Àsia: la gestió dels recursos hídrics a les ciutats i regions asiàtiques”. I el 16/12/2010 serà el torn per Saragossa, amb un seminari internacional anomenat “Aigua i desenvolupament a Àsia: problemàtiques específiques i bones pràctiques vinculades a la gestió de l’aigua a les ciutats asiàtiques”.

Seguint amb les taules rodones, en el marc del Programa de Comunitats de Casa Àsia, el proper 14/12/2010 a les 19:30h, es farà una sessió sobre “Relats de la segona generació: l’experiència de les filles i fills dels immigrants asiàtics al nostre país”. Aquest acte comptarà amb la participació de la catedràtica i investigadora Rosa Aparicio i de cinc joves de diferents països d’origen (Pakistan, Xina, Banglradesh, Filipines i Índia), exponents d’aquesta segona generació asiàtica a Barcelona.

Finalment, el dia 16/12/2010, a les 18h, al Centre Cívic Las Sirenas, de Sevilla, es durà a terme la Jornada “Acosta’t a la cerimònia del te japonès”. La ponència anirà a càrrec de Satoko Yoshimura i d’Anjhara Gómez Aragón. Primer es farà una xerrada sobre la cerimònia del tè, després una demostració-taller amb participació del públic, i al final una exposició d’instruments de cerimònia del tè i col·loqui. A més, s’exposaran els materials perque el públic pugui observar-los i fer les preguntes que desitgin.

De moment, això és tot. Properament, més….