Un parell de seminaris per acabar l'any…

Ja gairebé a les acaballes de l’any, deixeu-me que us recomani alguns seminaris sobre internacionalització, pocs, donades les dates a les que estem….

Comencem per la sessió “Iniciació al Negoci Internacional: 10 punts bàsics”, que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona, pel proper dia 20/12/2010. L’objectiu de la sessió no és altra que analitzar i facilitar informació sobre com iniciar-se en el comerç internacional, situació comú a moltes de les nostres empreses que, en no trobar prou mercat a nivell nacional, van a la recerca del mercat perdut, fora de les nostres fronteres. Durant l’hora i mitja que durarà la sessió (horari de 9:30 a 11:00h), es tractaran el següents punts: com iniciar-se en el negoci internacional, punts fonamentals a tenir en compte per les empreses, informació bàsica per internacionalitzar-se, programes i ajuts per la iniciació al negoci internacional, viabilitat del projecte i possibles recomanacions. Realment interessant per empreses que volen començar la seva internacionalització amb bon peu.

També en relació a les vendes a l’exterior és el seminari que es farà entre el 14 i 21/12/2010, a Osona, sobre “Crèdits documentaris, la nova normativa UCP600 i novetats en incoterms”. La idea és poder conèixer els principals canvis i l’aplicació de la nova normativa UCP600, així com estudiar els nous incoterms 2010 i la seva aplicació. Destacar que es tractaran punts com: elecció, negociació i correcta utilització dels incoterms, principal problemàtica dels crèdits documentaris UCP500, per què un canvi de normativa, comparativa entre la UCP500 i la UCP600,… i, a més, es faran alguns casos pràctics.

A part, avançar-vos que ICEX (Instituto Español de Comercio Exterior), a través de l’Oficina Econòmica i Comercial de l’Ambaixada Espanyola a Manila, està organitzant el “Fòrum d’Inversions i Cooperació Empresarial Espanya-Filipines 2011”, que té com a objectiu facilitar la identificació d’oportunitats d’inversió i cooperació empresarial, així com potencials socis en el mercat filipí. En aquest sentit, durant el fòrum, les empreses podran tenir contacte directe amb empresaris d’aquest país interessats en establir aliances estratègiques amb empreses espanyoles. Senyalar, a més, que aquesta activitat pot ser susceptible de ser finançada per la UE a través del FEDER, sempre que es tramiti la sol·licitud corresponent (per suposat, les places són limitades i val la pena avançar-se!: període d’inscripció del 15/12/2010 a l’11/01/2011).

Finalment, i amb un caire també més comercial, comentar-vos que s’està preparant una “Missió comercial a Vietnam, Tailàndia i Indonèsia”, de cara al primer trimestre de l’any vinent. Concretament, serà entre el 26 de març i el 7 d’abril de 2011, i l’entitat organitzadora és la Cambra de Comerç de Sabadell. En el cas de les missions comercials, si realment volem que ens sigui útil per incrementar les vendes, és imprescindible començar a moure’s per disposar de temps suficient per organitzar les trobades.

De moment això és tot. Fins aviat,…