Un llibre "dels clàssics"

Si algú encara no ha comprat algun regal de Nadal, o de Reis, o bé vol fer-se un auto-regal en forma de lectura, us recomano fermament el que jo en dic “un clàssic”: “Cignes salvatges”, de l’escriptora d’origen xinès Jung Chang.

És un llibre autobiogràfic, però alhora també tracta sobre la història de la Xina durant el segle XX. A través de la biografia particular de les tres darreres generacions de dones de la seva família, un es pot fer una idea de com ha canviat la societat xinesa fins als temps moderns.

Més concretament, la vida de la seva àvia, la seva mare i ella mateixa, són l’eix fonamental del text, transformant-se en: la caiguda de l’imperi, la república dels senyors de la guerra, la dominació japonesa, el govern del kuomintang, la guerra civil, la dictadura comunista, el gran salt endavant i la terrible revolució cultural.

De fet, l’àvia de Jung Chang va anar amb els peus embenats, convertint-se fins i tot en concubina sent molt i molt jove. La mare de l’autora va combatre durant la lluita revolucionària i, com el seu pare, va arribar a tenir un lloc d’importància dins les files del partit comunista. La pròpia Jung Chang va créixer com a comunista, sent una fervent seguidora de Mao durant una etapa de la seva vida….

De l’etapa de l’autora posterior al llibre (i que no hi és inclosa), senyalar que al 1978 va abandonar la Xina per traslladar-se a viure al Regne Unit on, poc temps després, va rebre una beca de la Universitat de York, sent la primera ciutadana xinesa en obtenir un doctorat en lingüística d’una universitat britànica al 1982. Actualment, l’escriptora resideix a Londres amb el seu marit i, després del gran èxit internacional de “Cignes salvatges” (obra que encara està prohibida al seu país), ha escrit un segon llibre sobre la biografia de “Mao Zedong”. No us explico res més, doncs prefereixo que ho descobriu per vosaltres mateixos!!!!.

Espero que gaudiu de la lectura,…

Títol: Cignes salvatges
Autora: Jung Chang
ISBN: 788477651895
Nº Edició: 1ª
Editorial: CIRCE
Nº pàgines: 504