Algunes activitats per començar l'any

Hola a tots/es,

Feliç 2011!!!. I per començar bé l’any, a continuació us envio algunes suggèrencies d’activitats/cursos que us poden interessar…

Properament, el 12 de gener, comença a Barcelona un “Seminari de meditació sobre hinduisme i budisme”.  L’objectiu d’aquest curs és iniciar-se en la meditació, tal i com s’ha entès en les tradicions hinduïstes i budistes, situant en el seu context els diferents tipus de meditació que hi ha. A cada sessió es farà un desenvolupament teòric de la tradició corresponent i una pràctica de la mateixa. Les classes es faran els divendres, de 19 a 21 hores i tenen un cost de 85 euros per seminari de dos mesos. Per cert, que el ponent será Vicente Merlo.

Més relacionat amb l’economia i cooperació, també el proper 12 de gener a les 19h, el master en Estudis Xinesos de la UPF i Casa Àsia organitzen una conferencia sobre “Relacions econòmiques entre la Xina i Amèrica Llatina/Mercosur (Argentina): evolució i perspectives”. La presentació anirà a càrrec d’Amadeu Jensana (director de Programes Econòmics i Cooperació de Casa Àsia) i la ponencia la realitzarà Sílvia Simonit (professora del Departament Tributari de la Universitat Nacional de Rosario i investigadora associada de l’Observatori de Relacions Llatinoamericanes de la UPF).

Finalment, si algú està interessat en la medicina tradicional xinesa, del 15 de gener al 19 de març, tots els dissabtes d’11 a 14 hores, es durà a terme un “Curs d’aplicacions i tractaments amb teràpies de medicina tradicional xinesa”. Les classes aniran a càrrec de Hao Xiao Lu, doctora en medicina de la Universitat de Shanghai, amb més de vint anys d’experiència en el camp de la medicina tradicional xinesa. En aquest curs, que té un cost de 230 euros, es mostraran altres tècniques menys conegudes que l’acupuntura (que és la terapia més popular), com poden ser: la moxibustió (projecció de calor sobre els punts d’acupuntura), l’ús de ventoses (indolores), la digitopuntura (pulsió de dits sobre els punts d’acupuntura) i el guasha (massatge amb pedres especials sobre la pell).

De moment això és tot. Properament, més…