Quatre seminaris sobre internacionalització

Comencem el nou any amb la proposta d’alguns seminaris sobre internacionalització, i altres temes relacionats amb la Xina, que penso us poden ser d’utilitat.

El proper 17 de gener, de 9 a 14h, a la Masia de Can Cortés, a Palau Solità i Plegamans, es durà a terme el seminari “Internacionalització i nous projectes: finançament i recursos”. Pot ser un tema interessant doncs en la situació econòmica actual, no queda més remei que sortir a buscar nous mercats i nous projectes i, per a tal fi, també calen uns recursos, ara mateix escassos. Les ponències aniran a càrrec d’Àlex Espona (Coordinador General de BANC), Francesc Costa Puyal (Director de Comerç Exterior de Banc de Sabadell) i Santi Tiana Tous (Director d’Oficina de Casablanca de Banc de Sabadell), entre d’altres.

Per complementar la temàtica exportadora i de finances, el dia 20 de gener, de 10:30 a 13:30h, a Barcelona, LEITAT organitza la sessió informativa “Noves tecnologies per la competitivitat de les empreses de transports i operadors logístics”. Molt lligat a la sessió abans comentada, per poder sobreviure cal ser competitiu i aquí, la incorporació de les noves tecnologies de la informació, ofereix a les empreses un factor de millora important. Es podrà comptar amb ponents com: Mª Teresa Pérez (gerent de Barcelona de la Fundació ICIL), Amelia Fernández (assessora d’Innovació de Leitat), José Antonio Aguilar (soci director de Creator), Joan Carrillo (director general de Concatel), Jordi Pairó (gerent de SCM) i Javier Figueras (director de sisteems Logifrio).

Un altre seminari interessant, i malauradament molt adient avui en dia, és el que es realitzarà la Cambra de Comerç de Sabadell, el 25 de gener, de 9 a 13h, sobre “Prevenció d’impagats en la compraventa internacional”. Més concretament, s’analitzarà comparativament els sistemes per minimitzar el risc d’impagament de les vendes a l’exterior. És a dir: la correcta elecció del mitjà de pagament, els avals tradicionals, les noves garanties, la reserva de domini, l’assegurança de crèdit a l’exportació, etc.

Finalment, però no menys important, és la sessió sobre “Com posicionar-se per internet a Xina i a Rússia”, que es farà el 26 de gener, de 9:30 a 13h, a la Cambra de Comerç de Girona. Amb el temps, ha quedat patent que és bàsic, per promocionar-se per internet a certs mercats, saber com posicionar-se als cercadors més utilitzats a la zona. Així doncs, es donarà a conèixer aquesta informació i les claus per estar als primers llocs a les cerques que s’hi facin.

De moment això és tot. Fins aviat,…