Crònica de la visita a la Xinateca

La setmana just abans de Festes, un grup d’estudiants i docents del programa d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UOC vam visitar la biblioteca de Can Peixauet, a Santa Coloma de Gramenet, just al costat de l’estació Can Peixauet de la flamant línia 9 del metro. Situada en una magnífica masia rehabilitada, la biblioteca allotja la Xinateca, un projecte iniciat l’any 2004 i que actualment disposa del fons documental en xinès més important de l’estat espanyol.

La Maria Font, directora de la biblioteca, ens va fer cinc cèntims del naixement del projecte, dels principals esculls institucionals que han hagut d’anar superant per dur-lo a terme i del funcionament actual dins de la comunitat xinesa. La Verónica Padilla, mediadora intercultural, ens va ajudar a aprofundir en la relació entre la Xinateca i les dinàmiques del col·lectiu de xinesos del barri de Fondo.

Si cliqueu aquí podreu llegir la crònica que se’n va publicar al diari El Punt.