Algunes activitats diferents

Hola de nou!

Per avui a les 19h al centre de Fundació Japó a Madrid o el proper 24 de gener a Casa Àsia a Barcelona, us convido a gaudir d’una activitat gairebé única…. Es tracta d’una “Conferència sobre Karakuri Dolls”, és a dir, “ninos autòmates”, un dels majors exponents de l’alta tecnologia en el període d’Edo i, actualment, considerats com un tresor a conservar doncs en queden molt pocs d’aquell període. Situats ja en context, senyalar que la Fundació Japó, amb el patrocini de JAL, ha aconseguit que Harumitsu Hanya, mestre manufacturer i artesà de Karakuri dolls, vingui per primer cop a parlar de la seva tècnica i evolució. Per assistir-hi, per cert, cal fer la preinscripció prèviament.

Seguint amb temes més “habituals”, demà 22 de gener comença a Barcelona el cicle de cinema “Cines d’Àsia Central”. Les cinematografies d’Àsia Central són poc conegudes a Europa, no només degut a la manca de recursos a nivell de producció i circulació sinó també pel seu aïllament històric. Casa Àsia ha traduït i subtitulat 10 pel·lícules que podreu veure entre el 22 de gener i el 26 de març, i entre les que podeu trobar: No eres huérfano, Montañas blancas, Hassan-Arbakesh, La tierra de los padres, La nuera, etc.

Seguint amb temes lúdics, el 27 de gener a les 20h, al Teatre auditori municipal Adolfo Marsillach de San Sebastián de los Reyes, podeu assistir a un “Espectacle de Dansa de l’Acadèmica de Dansa de Pekín”. Aquesta acadèmia va ser fundada al 1954, sent la primera escola de dansa professional que es va establir a la Xina. Actualment és la única institució xinesa dedicada a la dansa que ofereix estudis superiors i una de les més reconegudes en el món pel seu complet pla d’estudis.

Finalment, acabem les recomanacions d’activitats amb la presentació d’un llibre, el proper dijous 27 de gener a les 19:30h a Barcelona, titulat “El secret del meu turbant”. Aquest llibre, que va ser reconegut amb el Premi Prudencia i Bertrana en la seva 43ª edició, explica la història real de Nadia Ghulam, una noia afgana que només amb vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital i trobar-se el règim taliban instaurat al seu país, decideix suplantar la identitat del seu germà, per mantenir la seva família. Durant la presentació del llibre, que anirà a càrrec de Rafael Bueno (director de política i societat de Casa Àsia), podreu comptar amb la presència de la protagonista i coautora Nadia Ghulam, així com Agnes Rotger, (també coautora i periodista), i Imma Llort, coordinadora de l’Escola de Bambú de Casa Àsia.

De moment, això és tot. Properament, més….