Dues activitats culturals a Madrid

Demà al matí, a les 12:30h, dins el marco d’ARCO Madrid 2011, Casa Àsia ha organitzat el “VII Seminari sobre Mapes asiàtics”. Els mapes van fer un instrument indispensable per la navegació i pel comerç, tant per mar com per terra i, en aquesta nova edició, es segueix tractant de promoure el coneixement per millorar aquesta xarxa de relacions que estimulen la comunicació de la informació i la transformació constant del què som en la “societat temps”. L’actual edició pretén reforçar l’establiment de xarxes entre Àsia i Europa, que facilitin els intercanvis en les dues direccions i afavoreixin la seva vigència mitjançant instruments que estan al nostre abast com aquetes trobades que es renoven amb la presència de nous agents del sistema de l’art internacional. Aquest any, l’acte serà moderat per Menene Gras Balaguer (director de Cultura i Exposicions de Casa Àsia) i es comptarà amb ponents com: Sabina Santarossa (directora del Cultural Exchange Office de ASEF), Jin-Suk Suh, (director del Asia Art Award i d’Alternative Space Loop),.Rachel Rits Volloc (directora cofundadora de Momentum), Sarah Bond (directora del Visual Arts Program d’Asialink), Parkville, Massimiliano Gioni (co-comisari del New Museum of Contemporary Art de Nova York), Jin Hua (director de Relacions Internacionals de CAFA) i Valentina Riccardi (directora de l’Office for Culture 360.org / Connecting Asia and Europe Through Arts and Culture de Singapur).

També per dissabte però una mica més d’hora, a l’Ateneo de Madrid, i amb la col·laboració de Casa Àsia, Japan Foundation, ACISAL, CEDS i la Universitat d’Alcalà, es durà a terme el seminari “Relacions històriques Espanya-Japó, en el marc colonial de l’Extrem Orient”. El temari, tal i com el nom indica, girarà al voltant de les relacions històriques entre Espanya i Japó, però des de la perspectiva del fenomen del colonialisme a l’Extrem Orient, així com també farà una revisió de les relacions actuals d’intercanvi cultural entre els dos països. La inauguració anirà a càrrec d’Alejandro Díez Torres i entre les ponències trobem: Osami Takizawa, Emili Solà, Paulina Numhauser i Alejandro Remeseiro (tots de la Universitat d’Alcalà), Manuel Casado Arobniés (UNED  ACISAL), María Pilar Cabañas Moreno (Universitat Complutense de Madrid), Teresa Gutiérrez del Álamo (Casa Àsia) i Hiroyuki Ueno (Japan Foundation).

Per cert, que ambdues activitats són d’entrada gratuïta, fins a omplir l’aforament. De moment, això és tot. Properament, més….