Algunes activitats pels propers dies

Queden pocs dies perque acabi la “Setmana del cinema de Hong Kong a Barcelona”, organitzada per Casa Àsia, el Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, l’Institut Català de les Indústries Culturals i la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració del Festival de Cine de Sitges. No obstant, en total encara teniu l’oportunitat de veure quatre projeccions més durant el proper pont. Concretament, pel dia 05 de març hi haurà: a les 17:00h Running Out of Time (93′) de Johnnie To, a les 19:30h Iceman Cometh (114′) de Clarence Fok. i a les 22:00h Crime Story (104′) de Kirk Wong (totes en versió original subtitulada). I pel dia 6 està previst, a les 19:30h, Invisible Target (130’) de Benny Chan (també en versió original). Les projeccions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, i tenen un cost de 3 euros (però amb descompte per jubilats, aturats, carnet jove, carnet de família nombrosa o monoparental o convenis institucionals o xarxes de biblioteques públiques).

A part d’això, pel dia 07 de març, de 19:00 a 20:30h, Casa Àsia Madrid i l’Associació Espanyola d’Estudis del Pacífic, organitzen un acte commemoratiu que han anomenat “El dia del Pacífic”. El motiu del mateix no és altre que l’aniversari de l’arribada dels vaixells espanyols de Magallanes i Elcano a les Illles Marianes, el dia 06 de març de 1521, en el què es va produir el primer contacte entre els habitants de les illes del Pacífic i els visitants europeus. En aquest acte es presentaran les últimes publicacions de l’Associació i, a més, es podrà comptar amb les ponències de: Francisco Javier Antón Burgos (professor titular de la Universitat Complutense de Madrid i coordinador del llibre “Perspectivas medioambientales en Asia y el Pacífico”), Miguel Luque (professor titular d’història de la Universitat Complutense de Madrid) i Rafael Rodríguez-Ponga (president de l’Associació d’Estudis del Pacífic).

Finament, però no menys important, amb motiu del Dia internacional de les Dones, Casa Àsia Barcelona, a través de la xarxa recentment creada de Dones asiàtiques espanyoles, organitza una sèrie d’activitats per celebrar aquesta data. Així, es faran tres actes, els dies 08, 09 i 11 de març, sobre diferents temàtiques per conèixer la realitat de les dones a les societats asiàtiques contemporànies. En concret seran: un documental sobre la lluita d’un grup de dones del a Índia, un segon documental sobre la vida de les immigrants filipines a Hong Kong i un concert de música clàssica a càrrec de Yayoi Kagoshima (violí) i Chiko Tanaka (piano). Tots tres actes són d’entrada gratuïta, fins a omplir l’aforament.

De moment, això és tot. Properament, més….