Dues activitats per la propera setmana

El proper dia 21 de març, a les 19h a Barcelona, es farà la presentació de l’estudi “Anàlisi del potencial dels ports del Mediterrani espanyol com a porta d’entrada de la Xina a Europa”, editat per Casa Àsia, i que ha comptat amb la col·laboració del Port de Barcelona. Durant l’acte, es podrà comptar amb la presència d’un dels dos autors de l’estudi, Jacinto Soler, soci d’Emergia Partners i professor de la Universitat Pompeu Fabra. A més, hi haurà intervencions per part de Santiago García-Milá (subdirector general d’Estratègia i Comercial de l’Autoritat Portuària de Barcelona) i Alejandro Kouruklis (director general de Tercat). L’entrada és lliure però cal inscripció prèvia.

Tres dies més tard, el 24 de març, a les 19:30h a Madrid, es durà a terme la presentació del llibre “China 2050”, de Marcelo Muñoz. En aquest llibre l’autor fa un recull de les opinions d’intel·lectuals, professors, polítics,…. xinesos que donen la seva visió de la Xina al 2050, de la història recent i mil·lenària i de com fer front als desafiaments que interpel·len a la seva societat i al món. Sobre el seu autor, senyalar que va emigrar molt jove des de Càceres i, després d’acabar la seva formació econòmica, empresarial i filosòfica, va aterrar a Xina al 1978, en una aventura que encara continua. Allà va obrir la primera oficina espanyola i, des d’aleshores, la seva activitat s’ha centrat en introduir a la Xina empreses espanyoles. Aquest fet li ha permès gaudir de llargues converses amb clients, dirigents del Partit Comunista Xinès, polítics, empresaris, treballadors de tots els nivells…. i visitar tant centres de ciutats com pobles, observant el dia a dia les profundes transformacions del país. En quant a l’acte en sí, entre els ponents que intervindran a la presentació (a banda de l’autor), trobem: Carlos París (president de l’Ateneu de Madrid), Teresa Gutiérrez del Álamo (directora del Casa Àsia Madrid), Josep Mª Lacasa (secretari general de la CEO), César Navarro (president de la Fundació César Navarro), Jiang Yue Nien (president de Business Consulting Co Suzhou –  i protagonista del llibre -), Àngel Fernàndez Fermoselle (editor de Kalas editorial) i Pedro G. Bilbao (sociòleg i president de la secció CCSS de l’Ateneu). Igual que en l’activitat anterior, l’entrada també és lliure, tot i que no cal inscripció prèvia.

De moment, això és tot. Properament, més….