Article Guillermo Martínez Taberner: El principi d'una nova fase històrica

Guillermo Martínez Taberner, col·laborador docent del Programa d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UOC, publica al diari ARA l’article El principi d’una nova fase històrica en el que explica els efectes de la crisi nuclear que pateix el Japó desde la catàstrofe provocada pel terratrèmol i el tsunami.

En paraules de Martínez Taberner: “Mentre es multipliquen els detalls sobre el cost humà i econòmic de la catàstrofe provocada pel terratrèmol i el tsunami, resulta aventurat fer previsions sobre el futur del Japó, perquè encara cal resoldre completament la variable de la crisi nuclear. Tot i això, la situació d’alarma a la central de Fukushima ha fet que molts es preguntin com pot disposar el país d’una indústria nuclear civil totalment desenvolupada -amb més de cinquanta reactors nuclears que proporcionen el 30% de la producció elèctrica-, sobretot donada la seva història contemporània.

Podeu accedir a l’article des d’aquest enllaç (per bé que haureu d’estar registrats per llegir-lo sencer–el registre és de franc).