L’estètica kawaii a l’art contemporani japonés – cicle Contemporàsia

Dins el cicle Contemporàsia: cultura oriental, avui i aquí, organitzat entre la UOC i la xarxa de biblioteques de Barcelona, tindrà lloc el proper dimarts 12 d’abril, a les 19h. a Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, C/ Segre, 24-32, de Barcelona, la conferència “L’univers (Takashi) Murakami: nous llenguatges en l’art japonès actual”.

La sessió, que serà presentada per Muriel Gómez (professora del Programa d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UOC), anirà a càrrec de Laura Claveria, investigadora del departament d’Història de l’Art de la Universitat de Saragossa.

Al llarg de la conferència es presentarà el panorama dels llenguatges artístics més novedosos que han emergit al Japó en les últimes dècades. Es farà especial atenció a la tendència que ha accedit amb més facilitat als circuïts artístics occidentals i que ha tingut un major èxit entre aquests. Es tracta d’un tipus de manifestacions que, en la majoria dels casos, està molt influenciada pel fenòmen otaku (sobretot del anime i el manga), l’estètica kawaii o la sexualització de la societat nipona actual, que tenen en Takashi Murakami el seu principal representant.

Aprofitem per recordar-vos que, dins aquest cicle Contemporàsia: cultura oriental, avui i aquí, demà dimecres 6 d’abril a les 19h. tindrà lloc la conferència”El cinema japonès contemporani: emocions digitals”, a càrrec de Jose Montaño, a la Biblioteca de Nou Barris, Plaça Major de Nou Barris, 2, de Barcelona.