Dos seminaris sobre internacionalització

Després dels últims aconteixements viscuts arrel del terratrèmol al Japó, amb el posterior tsunami i crisi nuclear inclosa, el debat sobre la reducció dels costos energètics i del transport està més obert que mai, tant a nivell mediambiental com també econòmic. En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Manresa durà a terme un seminari sobre “Reducció de costos en el transport internacional” el dimecres 13 d’abril, de 9:30 a 13:30h. Els temes que es tractaran seran, bàsicament: costos de transport internacional marítim, aeri i per carretera, tocant temes com nòlit, recàrrecs, tarifes IATA i altres despeses generals.

També el dia 13 d’abril i l’endemà, de 9 a 14h,. es farà un altre seminari, totalment diferent, a la Cambra de Sabadell, sobre la “Gestió de compres internacionals”. L’objectiu és conèixer les claus per assolir l’èxit en les compres internacionals tenint com a eixos vertebradors una estratègia de negociació adequada i una anàlisi exhaustiva del procés de compra, sense oblidar en cap moment un coneixement actualitzat de les normes i els riscos propis del mercat internacional. Els temes concrets que es tractaran són: la compra de materials en mercats internacionals, la negociació internacional, els incoterms i el procés de compra.

De moment això és tot. Fins aviat,…