Heu sentit a parlar de la dinastia Tang? – cicle Contemporàsia

Ens referim a aquesta dinastia Tang en concret.

A la conferència  “L’univers Xina pop, ciberpunk i cultures de masses” en Manel Ollé (professor d’història i cultura de la Xina contemporània de la UPF) ens explicarà com, al marge del discurs oficial però no necessàriament en contra, hi ha a la Xina una vibrant i expansiva escena cultural independent i de formes d´oci dissolvents, de pràctiques d’autocomunicació de masses que protagonitzen principalment uns quants centenars de milions de joves i no tan joves de la Xina urbana i de la migració de procedencia rural. Les accelerades transformacions econòmiques i socials de la Xina de les darreres dècades han activat i s’han vist reflectides en els nous formats de la cultura popular de masses, que participen plenament dels circuïts globals.

Tot això, i més, a la conferència que serà presentada per David Martínez, professor del Programa d’Estudis de l’Àsia Oriental dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC i que tindrà lloc el proper dimecres 13 d’abril a les 19h., a la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver, C/ Comte Borrell, 44-46, 08015 Barcelona.

Aprofitem per recordar-vos que, també dins el cicle Contemporàsia: cultura oriental, avui i aquí, el proper dimarts 12 d’abril, a les 19h. tindrà lloc la conferència L’univers (Takashi) Murakami: nous llenguatges en l’art japonès actual”, a Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, C/ Segre, 24-32, de Barcelona, de la qual ja us vam informart en una entrada en aquest blog.