Exposició de vídeo-art a Gijón

Des d’avui 15 d’abril, fins al proper 20 de juny d’enguany, al “LABoral Centro de Arte y Creación Industrial” de Gijón, i amb la col·laboració de Casa Àsia, es pot gaudir de l’exposició “Move on Asia.”

“Move on Asia” es va iniciar al 2004 per Jinsuk Suh, Director de “l’Alternative Space Loop” de Seúl. El seu programa consisteix en una presentació d’obres de vídeo i animació, seleccionades cada any per un equip diferent de comissaris asiàtics, i creades per artistes de països tant diferents com: Austràlia, Xina, Hong Kong, Índia, Pakistan, Indonèsia, Japó, Filipines, Singapur, Corea del Sud, Tailàndia i Vietnam.

Sembla que la tendència en els últims anys és que cada cop són més els artistes que utilitzen el vídeo com part de la seva recerca creativa. Si en el passat el vídeo-art era considerat una categoria artística en sí mateixa, avui, el seu extens ús entre creadors que també treballen amb altres suports, ha fet que es qüestioni si realment es pot continuar entenent-lo com una activitat diferenciada. Sigui com sigui, les obres exposades aspiren a oferir una visió panoràmica de l’abundant producció de vídeo-art a la Conca del Pacífic, així com de la diversitat de l’àmbit d’acció.

De moment, això és tot. Properament, més….