Tres activitats per les tres properes setmanes

“¿Per què Busan a Barcelona?” Al 1983, les dues ciutats van signar un acord d’agermanament, arrel de les analogies existents entre elles. Després de 28 anys, el vice-batlle de Busan, Baek Seung Taek, realitza una visita a Barcelona, amb la intenció de prolongar aquest acord amb la presentació de Busan al públic. Es tracta d’una ciutat portuària i un dels nuclis urbans industrial i comercialment més importants de Corea. A més, Busan també acull el festival de cinema asiàtic més antic del continent i una de les biennals d’art contemporani més reconeguda internacionalment. Per tots els que vulgueu més informació, avui a partir de les 17h, a Casa Àsia Barcelona, podreu assistir a la projecció d’un documental sobre aquesta ciutat, així com a un cocktail ofert pel seu Ajuntament.

Més endavant, concretament el dia 04/05/2011 a les 19h a Casa Àsia Barcelona, es durà a terme una taula rodona sobre “Claus per l’excel·lència de la Xina del segle XXI”. El tema en qüestió és que la innovació serà un dels principals factors de creixement de la Xina durant les properes dècades. No obstant, encara queda molt camí per recórrer, pel que en aquesta taula rodona es discutiran els desafiaments que porta aquesta transició i, per suposat, les implicacions que poden tenir per la resta del món. En aquest debat es comptarà amb ponents com: Alfred Pastor (professor d’economia d’IESE, Càtedra Banc de Sabadell de Mercats), Jaume Bertranpetit (genetista de l’Institut de Biologia Evolució UPF-CSIC) i Manel  Ollé (coordinaor del Màster d’Estudis Xinesos de la UPF).

Finalment, la següent setmana, el 10/05/2011 també a les 19h però a Casa Àsia Madrid, es farà una “Trobada amb l’escriptora Coia Valls, autora del llibre “La princesa de Jade”. Aquesta novel·la està ambientada a la Ruta de la Seda, i va ser guardonada amb el XIV Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2010. És una història de contrastos i aventures que parla d’amor, de risc i de la capacitat de superació. Durant l’acte, a part de comptar amb l’autora del llibre, també hi haurà diversos ponents, destacant: José Manuel Blázquez (president de l’Associació Espanyola de Suiseki), Guillermo Galván (escriptor i periodista), Pablo Álvarez (editor).

De moment, això és tot. Properament, més….