Quatre seminaris sobre internacionalització

Res més actual que l’ús de les xarxes socials i, per suposat, la seva aplicació en diferents vessants. Això és el que es vol transmetre en el seminari organitzat per la Cambra de Comerç de Lleida, el proper 10 de maig a les 16h, i que han titulat “L’ús de les xarxes socials per internacionalitzar l’empresa”. L’objectiu es centra en explicar què és i com pot extreure l’empresa internacional el màxim profit a la Web 2.0., amb exemples pràctics i casos reals d’empreses que han realitzat aquest tipus d’accions.

L’endemà, l’11 de maig a les 9h del matí, la Delegació d’Osona organitza un altre seminari també relacionat amb problemàtiques molt actuals:  “Exportació de serveis”. La idea és poder diferenciar els aspectes bàsics que distingeixen l’exportació de productes tangibles (productes) i intangibles (serveis), per poder oferir eines fonamentals per realitzar l’auto diagnòstic d’exportació i la sortida a mercats exteriors.

Per la següent setmana, el 16 de maig, en horari de 9 a 14h, comencen una sèrie de sessions sobre “Gestió duanera fiscal del comerç exterior”, organitzades per la Cambra de Comerç de Sabadell. El programa inclou temes tan necessaris com: duana i aranzel comunitari (TARIC), duana i drets d’importació (drets aranzelaris, IVA i importació, contingents, drets antidumping-antisubvenció, exaccions reguladores, impostos especials), duana i drets d’exportació i ajuts fiscals i parafiscals, etc. A més, també es faran casos pràctics de gestió duanera sobre la interpretació del TARIC, DUA, DV1, C-5 i C-31.

Finalment, el 17 de maig a les 18h, la Cambra de Comerç de Terrassa durà a terme un seminari sobre la “Fiscalitat en el comerç intracomunitari, IVA, Intrastat i Model 349”. L’objectiu és identificar les principals característiques i l’operativa de les compres-vendes intracomunitàries, així com interpretar i gestionar la documentació adient (IVA intracomunitari, Intrastat i model 349). A part, també s’aprofitarà per actualitzar els coneixements en comerç internacional a nivell més general.

De moment això és tot. Fins aviat,…