Monogràfic Estudis Àsia Oriental – Habitar la Tierra incognita

Durant el passat Festival Internacional del Japó – Nihon Jaia (Novembre 2010) on els Estudis de l’Àsia Oriental de la UOC hi van participar activament, els amics i col·laboradors d’EuskadiAsia van presentar la primera obra monogràfica editada per ells sobre cultura, història i societats d’Àsia Oriental.

El llibre, a cura de Carlos H. Sierra i Santiago S. Hernando i titulat Habitar la Terra Incógnita. Experiencias, Miradas, Pensamientos sobre Extremo-Oriente [Habitar la Terra Incògnita. Experiències, Mirades, Pensaments sobre Extrem Orient] constitueix el primer volum d’una sèrie bibliogràfica que té com objectiu difondre el llegat cultural  d’Àsia Oriental. Co-editada amb l’Editorial Límite, constitueix una lectura obligatòria per tot aquell que vulgui aproximar-se de manera panoràmica però completa a la realitat asiàtica.

Els diversos articles del monogràfic volen apropar al lector a la Xina, Corea, Índia i Japó des de diverses perspectives i temàtiques. S’inclouen assaigs i estudis sobre art, literatura, filosofia, ciència o història. Els articles estan escrits per experts de cadascuna de les matèries i àmbits temàtics:  Benjamin A. Elman, Tomonobu Imamichi, Wolfgang Michel-Zaitsu, Jesús González Vallés…

A més, compta amb la participació de la professora dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, Montserrat Crespín que presenta un article sobre el filòsof japonès Karatani Kojin, i el consultor del Programa d’Estudis d’Àsia Oriental, Antonio Domenech, que ens parla al seu assaig sobre el paper de les dones al buddhisme coreà.