Una activitat per avui i dues per d’aquí a uns dies….

Avui mateix a les 19h, a Casa Àsia Barcelona i organitzat amb Lapinta, amb la col·laboració d’Hangar.org i l’Institut Ramon Llull, es realitzarà la conferència “L’últim museu: patologies de l’art contemporani xinès”. Nikita, Yinqian Cai, Conservadora en Cap del Times Museum, presentarà aquest nou museu, recentment inaugurat a Guangzhou (Cantón), i parlarà del paper que està destinat a dur a terme, en el sistema d’art que conforma actualment l’escena artística contemporània a la Xina. Així, es podrà conèixer de primera mà com el museu acull les pràctiques artístiques, que en l’actualitat doten de contingut a aquest sistema vulnerable que, no obstant, pot arribar a liderar l’escenari internacional. A més, a continuació, es projectarà el documental “Jean Paul Sartre to Teresa Teng: Cantonese Contemporary Art in the 80s” (2010, 50 minuts). Per cert, que la conferència es farà en anglès però amb traducció simultània.

D’altra banda, d’aquí a uns dies, podeu assistir a la Jornada “Hong Kong: oportunitats de negoci i formes d’accés a la Xina”. El dia 24/05/2011 es farà a Barcelona i el dia 26/05/2011 a Madrid, ambdós sessions en horari de 9:00 a 12h. A la jornada es destacarà el paper que juga Hong Kong com un dels mercats de consum més desenvolupats d’Àsia i com a punt d’entrada al creixent mercat xinès. També s’analitzaran les estratègies més importants d’implantació que les empreses espanyoles poden dur a terme a Hong Kong i Xina, així com les implicacions fiscals i legals de cada estructura. Finalment, es comentaran les oportunitats de negoci que la Xina i Hong Kong representen pels productes espanyols, prenent com a exemple el sector del vi. La jornada estarà organitzada per TradeWinds, CWCC China Business i Net Craman, amb la col·laboració de Casa Àsia, HKTDC, Invest HK i Spanish Chamber of Commerce in Hong Kong. L’entrada és lliure tot i que cal inscriure’s prèviament.

De moment, això és tot. Properament, més….