Quatre seminaris sobre internacionalització

Comencem amb un tema malauradament actual per totes aquelles empreses que treballen amb altres països: “Com reclamar deutes de l’estranger de manera efectiva?”. Aquest és precisament el títol que CECOT ha posat al seminari que es durà a terme el proper 07 de juny, de 8:30 a 10:30h a Terrassa. En general, els principals reptes als quals s’enfronta una empresa per cobrar el deute en un altre país són: la dificultat de comunicació directe amb el deutor, la falta de força coercitiva per ser un deutor estranger i el desconeixement de la legislació del país on es produeix l’impagament. Per donar algunes pautes sobre com resoldre aquestes situacions de manera amistosa es comptarà amb la ponència del Sr. Antoni Riera, director general del Grup Advantium Credit Management, amb oficines centrals a Londres i que compta amb una dilatada experiència en el sector.

Sense deixar el tema econòmic, també el dia 07 de juny però a la Cambra de Comerç de Lleida i a les 16h, tenim lasessió dedicada a “Com calcular i reduir els costos en el comerç internacional”. L’objectiu no és altre que poder adquirir els coneixements necessaris per realitzar els càlculs en les diferents operacions de comerç internacional amb la finalitat de reduir costos. La idea és saber com negociar correctament en les diferents operacions de comerç internacional: incoterms, transport internacional, formes de pagament, crèdits documentaris, possibilitats duaneres, etc.

Un parell de dies més tard, el 09 de juny, de 9 a 13h a Manlleu, trobem un altre tema interessant i de molta actualitat: “Exportar, ni tan difícil com sembla ni tan fàcil com es diu”. Diem actual, perque l’accés als mercats exteriors ha passat a ser la solució urgent i imprescindible per a la supervivència de molts negocis. Cal, doncs, que el procés cap a l’exportació es faci de forma més fluida i econòmica, reduint al mínim el risc d’errors. Antoni M. Pont, enginyer industrial i màster en marketing, amb llarg recorregut pràctic com a professional d’exportació en empreses privades, parlarà en detall sobre el tema.

Finalment, el 15 de juny, de 9:30 a 13:00h, a la Cambra de Comerç de Girona, es farà la sessió que complementa les tres anteriors: “Com triar els mercats més interessants. Informació útil per exportar”. Així, es parlarà sobre totes les eines i informacions necessàries perque les empreses puguin saber quins són els millors mercats per introduir els productes i serveis: estudis de mercat, estadístiques, informacions sectorials, oficines comercials,… Tot plegat molt pràctic.

De moment això és tot. Fins aviat,…