Activitats variades pels propers dies

Ja fa un dies que està en marxa però tot i així, encara hi sou a temps!. Des del passat 19 de maig i fins al proper 19 de juny, a Madrid, l’espai de Casa Àsia a Casa Decor mostra els treballs en vímet de l’arquitecta Benedetta Tagliablue, que es van utilitzar pel pavelló espanyol a l’Exposició Universal de Shanghai, i que han estat cedits per ACE (Acción Cultural Española) per aquesta exposició. També podreu veure l’obra dels artistes Noni Lazaga (paper japonès) i Manolo Valencia (papers xinesos). En ambdós casos s’utilitzen papers asiàtics en les seves creacions, un material i unes tècniques de fabricació que estan sent descobertes avui pel gran públic, no només en l’art, sinó en els objectes d’ús quotidià. L’exposició es fa al carrer Jorge Juan número 32 de Madrid, l’horari és d’11h a 21h i el cost de l’entrada és de 15 euros.

Anant a temes més literaris, el dijous 16 de juny a les 19h, també a Madrid, Casa Àsia i Alianza Editorial organitzen la presentació del llibre “El pájaro y la flor. Mil quinientos años de poesía clásica japonesa”. Es tracta d’una antologia de poemes, traduïda i seleccionada pel professor de llengua i literatura japonesa Carlos Rubio. El llibre recopila en una edició bilingüe, comentada i il·lustrada, poemes on es pot captar la perspicaç i delicada sensibilitat japonesa davant el món, la vida o la naturalesa. L’acte comptarà, a més, amb Antonio Garrigues (president del bufet Garrigues Advocats i Assessors Tributaris), Luís Antonio de Vilena (poeta i escriptor), i Teresa Gutiérrez del Álamo (directora de programes de Casa Àsia Madrid) que en farà la presentació. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

Finalment, no podria faltar una vessant econòmica. Els dies 20-21 de juny a Madrid i 21-22 de juny a Barcelona, es farà el curs de negocis “Oportunitats comercials i d’inversió als països de l’ASEAN (Assciació de Nacions del Sud-est Asiàtic)”. En aquest curs es donarà una visió general de la situació econòmica de les deu nacions de l’ASEAN, enfocant més específicament la mirada sobre alguns dels països membres: Singapur, Indonèsia, Vietnam, Malàisia, Tailàndia i Filipines. Es tractaran diferents mòduls de macroeconomia, el règim jurídic de les inversions, el protocol en els negocis i altres aspectes que permetin adoptar les estratègies d’internacionalització adequades pels mercats d’aquests països. El cost del curs és de 250 euros, on va inclòs el material, dinars i cafès.

De moment, això és tot. Properament, més….