Algunes activitats per començar l'estiu

Vietnam està duent a terme un desenvolupament sense precedents. En els últims deu anys ha passat de tenir el 60% de la població per sota del llindar de la pobresa a només un 16%. Però, tot i així, cal preguntar-se si aquest desenvolupament econòmic ve acompanyat també d’un desenvolupament social. De fet, quin paper juga la dona en aquest procés?. Aquesta i altres preguntes es plategen al documental “Una lluita pel desenvolupament humà i la igualtat de gènere” que té una durada d’uns 14 minuts. Després del documental, hi haurà una exposició fotogràfica, on les dones són les protagonistes de la seva autonomia i desenvolupament. Aquest acte es farà el 21 de juny a les 19h a Barcelona i el 22 de juny a la mateixa hora a Madrid. En ambdós casos l’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

Uns dies més tard, la darrera setmana de juny (del 27 al 30), a Madrid, es farà un “Taller de teatre d’ombres per nens i nenes”. Aquest tipus de teatre utilitza el llenguatge de les imatges del què també es serveix el cinema, la televisió i els videojocs, però amb una diferència substancial: mentre que davant d’aquests últims els nens i nenes es converteixen només en espectadors, les imatges del teatre d’ombres conviden a la creació i imaginació, i el nen es converteix en protagonista. En aquest taller es serveixen del joc corporal, musical, plàstic i interpretatiu que el teatre d’ombres ofereix, aprenent a explicar històries amb ombres, fetes amb les mans i el cos, fabricant putxinel·lis i escenografies amb diferents materials, etc. Per poder-hi assistir cal fer una inscripció i abonar la quota corresponent, que és de 70 euros. El taller es farà en horari de dilluns, dimarts, dimecres i dijous, de 10-13h i es lliurarà certificat a qui ho sol·liciti. La ponent serà Alexandra Eseverri, que ha estudiat teatre d’ombres amb diversos mestres, incloent teatre d’ombres tradicional a Indonèsia i teatre contemporani a Austràlia.

Finalment, i canviant totalment de tema, una activitat pels amants de la pintura!!. El proper 04 de juliol i fins al 27 del mateix mes, es farà a Barcelona un “Curs d’introducció a la pintura xinesa”, els dilluns i dimecres de 17h a 19h. El ponent serà Xing Ying Kai, que pintarà sobre paper d’arròs o seda, utilitzant pinzells, tinta xina i pigments minerals, i movent-se dins dels termes temàtics habituals en la pintura xinesa, com són figures, paisatges, flors i ocells, animals, etc. Per poder assistir al curs, cal fer una inscripció i pagament de la matrícula, que puja un total de 290 euros: 240 per les classes i 50 euros pels materials.

De moment, això és tot. Properament, més….