Cicle de cinema: “Generacions urbanes en el cinema xinès actual”.

Des del passat 07 de maig i fins al 16 de juliol, a la seu de Casa Àsia de Barcelona, podeu gaudir de manera gratuïta (fins a completar l’aforament), del cicle de cinema “Generacions urbanes en el cinema xinès actual”. Aquest programa inclou produccions que equivalen a narracions insubstituïbles per reconstruir la història del cinema xinès recent, on el seu caràcter experimental es fa visible en l’exploració de mitjans i recursos cinematogràfics, i en la seva aproximació a la realitat.

Pels que estigueu interessats, a continuació us indico les projeccions que es faran properament:

Dissabte, 25/06/2011, 19:30h, Shaft (2003) Drama, 92´ VOSE, Director Li Yang, amb Li Qian, Wang Baoqiang i Wang Shuangbao. Basada en la novel·la de Liu Qingbang, She Mu (Fusta Sagrada). Dos convictes que treballen en una perillosa mina il·legal a 700 metres sota terra decideixen enganyar a un tercer amb una falsa oferta de feina, per tal d’assassinar-lo, fer creure que ha estat un accident i així extorsionar als administradors de la mina. Va obtenir l’Òs de Plata al millor director del Festival de Cinema de Berlín al 2003.

Dissabte, 02/07/2011, 19:30h, 24 City (2008) Drama, 107’ VOSE, Director Jia Zhangke, amb actors professionals (elles) i voluntaris reals (ells). Les protagonistes són tres dones d’una família que treballen en la mateixa fàbrica estatal que serà enderrocada per construir-hi un complex residencial d’alt standing. És tracta d’una “docuficció” on s’entrevista a vuit treballadors que parlen de les seves vides.

Dissabte, 09/07/2011, 19:30h,  Good Cats (2008) Drama, 103´ VOSE, Director Ying Liang, amb Yuan-Sheng Liu i Zhi-Zong Li. A través de la figura de Luo Liang, el jove protagonista, el director es submergeix a la Xina del miracle econòmic, en la què tots busquen la manera de guanyar-se la vida i beneficiar-se de la recent prosperitat econòmica.

Dissabte, 16/07/2011, 19:30h, Jalainur (2008) Drama, 92´ VOSE, Director Zhao Ye, amb Yuan-Sheng Liu i Zhi-Zong Li. La relació entre els dos protagonistes, el vell Zhu Youxiang, conductor d’un tren de vapor que està a punt de jubilar-se, i el seu inseparable aprenent, Li Zhizhong, està plena de complicitats silencioses… Va aconseguir el premi FIPRESCI al Festival de Cinema de Pusan del 2008 i el Premi NETPAC del Festival de Cinema de Granada al 2009.

De moment, això és tot. Properament, més….