Una història sobre l’última emperadriu de la Xina

El llibre “La ciudad prohibida” es situa a finals del segle XIX, moment en el què la dinastia Qing està vivint els seus últims dies, envoltada per les ambicions europees, l’arcaisme de les seves estructures i la impotència política.

Malgrat tot, encara conserva intacte el seu esplendor, fet que es veurà plasmat durant el relat de la vida d’Orquídia, una guapa jove de disset anys, pertanyent a una família aristocràtica vinguda a menys, que és escollida per convertir-se en concubina de l’Emperador. Així, s’introdueix a la Ciutat Prohibida de Beijing, un món de complexos rituals ancestrals darrera del qual s’oculten turbulentes intrigues, ja que totes les concubines aspiren a ser la nova Emperadriu. Però la protagonista, amb la seva bellesa i talent innats, arriba a convertir-se en mestra de la seducció i triomfa sobre totes les seves rivals. Així, obté el poder però és un poder sobre un país en decadència que no deixa d’esfondrar-se. De fet, Orquídia serà la darrera emperadriu de la Xina… una emperadriu que durant molts anys va ser recordada per la seva absència d’escrúpols, ambició, assassinats indiscriminats,… Però el llibre enganxa des del principi!!!!.

En quant a l’autora de la novel·la, Anchee Min, destacar-vos per exemple que va rebre una estricta formació maoista. De fet, va ser líder dels “petits guàrdies vermells” i als disset anys, dins d’un “programa de reeducació”, va ser enviada a una granja pel cultiu i recol·lecció de cotó. Després de diversos anys, la van seleccionar per interpretar a la dona de Mao en una pel·lícula, tot i que no es va arribar a filmar. Més tard, va treballar en un estudi de cinema fins que al 1984, gràcies a la intervenció d’una companya, va marxar als Estats Units. Va intentar entrar a diverses universitats però no va poder a causa del desconeixement de l’idioma. Al 1990, després d’estudiar la llengua, es va graduar en Belles Arts a l’Institut d’Art de Chicago. Actualment, compagina l’escriptura amb la pintura, la fotografia i la música. Certament, uns orígens especials per una escriptora encara més especial.

Espero que gaudiu de la lectura,…

Títol: La ciudad prohibida
Autora: Anchee Min
ISBN: 9788497935227
Nº Edició: 1ª
Editorial: Debolsillo
Pàgines: 496