El Festival Àsia aposta por Àsia Central en el seu desè aniversari

En la seva desena edició, del 16 al 25 de setembre, el festival organitzat per Casa Àsia dirigirà la seva mirada a Àsia Central i mostrarà la diversitat de cultures asiàtiques a través d’una programació multidisciplinar orientada a tots els públics. L’oferta es compondrà per més de 30 propostes, des d’espectacles de països com la Xina, Japó, Índia, Mongòlia i Kazajstan, fins a iniciatives artístiques de les comunitats asiàtiques residents a Barcelona i Catalunya.

Com a principals actuacions provinents d’Àsia destaquen la formació Turan (espectacle de música tradicional de Kazakstan), Marner (figura de culte de la música independent xinesa d’arrel kazja), Sorum (grup integrat per dones basat en la música tradicional coreana), Pe’z (cèlebre grup japonès que fusiona jazz amb pop-rock, funky, ska i música llatina), i Humera Arshad (una de les cantants de pop més reconeguda de Pakistan).

A més d’això, dins de la programació es podrà descobrir als lluitadors del Festival Naadam de Mongòlia, procedents d’Ullan Bator, i a lluitadors del centre indi CVN Kalari Shangham de Kerala, encarregats de recuperar l’art marcial més ancestral, el Kakarippayat.

Finalment, a la clausura, el diumenge 25 de setembre, el Festival Àsia presenta “Un dia a Àsia”, una jornada familiar per tancar les festes de la Mercè en el cor de Barcelona, amb desenes d’activitats gratuïtes a la plaça dels Àngels, la plaça Joan Coromines, el CCCB i el MACBA. Aquesta zona del barri del Raval recrearà la vida nòmada de Mongòlia amb un campament de “yurtes” (tendes de campanya típiques de les estepes d’’Àsia Central) a l’interior de les quals hi haurà contes, tallers i demostracions de costums i tradicions de les cultures asiàtiques.

Des del 22 de juliol, podeu accedir a tota la informació actualitzada a  http//festivalasia.es

De moment això és tot. Properament, més…