Tres seminaris per a la internacionalització

Avui en dia, les vendes on-line s’han convertit en un punt clau per l’èxit de moltes empreses. Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Lleida organitza un seminari pel proper 20/09/2011 de 9-14h. sobre “Claus d’èxit d’una botiga virtual per vendre en altres països”. El fet de poder vendre a través d’internet té grans avantatges, com poder vendre a tot el món, però no s’ha d’oblidar que això també genera una sèrie de punts crítics: planificació, arquitectura, disseny, implicacions fiscals… Per tant, l’objectiu de les ponències aniran precisament en indicar quins són aquests punts crítics i la forma d’afrontar-los per a aconseguir minimitzar el risc tot el possible.

Un altre punt clau en la internacionalització és el posicionament de la nostra marca. Així, l’ICEX (Institut de Comerç Exterior), la DIRCOM (Associació de Directius de Comunicació), l’AMRE (Associació de Marques Reanomenades Espanyoles)i la CECO (Fundació Centre d’Estudis Econòmics i Comercials) duran a terme un seminari el proper 21/09/2011 a les 10h a Madrid. El títol del mateix no és altra que “La marca com a actiu estratègic per la internacionalització”. Entre les ponències destacades trobem, per exemple, la del Sr. José Luís Bonet (President del Grup Freixenet), el Sr. Luís Gómez (Director de Marca i RSC d’Iberdrola), la Sra. María Zamacola (Directora d’Expansió de Neck&Neck), el Sr. Luís Gonzàlez Canomanuel (President de Luca Comunicación) i el Sr. Julio Cerviño (Professor de la Universitat Carlos III). L’assistència és gratuïta tot i que cal confirmar-la prèviament.

Finalment, i més focalitzat als negocis a Àsia, Barcelona Activa i la Cambra de Comerç de Barcelona organitzen la jornada de portes obertes anomenada “Oportunitats de negoci a Xina i Japó per empreses TIC”, que es celebrarà el divendres 23/09/2011 a les 8:45h a Barcelona. L’objectiu és presentar les tendències i oportunitats de negoci que ofereix la Xina i el Japó a les empreses innovadores de base tecnològica. A més, també es presentarà el Pont Tecnològic a Xina i Japó que tindrà lloc del 28/11/2011 al 09/12/2011. Al final de tot es podran fer preguntes i hi haurà una estona per networking.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…