Trobada amb l’escriptora Diane Wei Liang

Feia temps que no teníem notícies de l’escriptora Diane Wei Liang des del seu darrer èxit “Mariposas para los muertos”. Però ara estem davant el llançament del seu nou llibre “La casa del espíritu dorado” i Casa Àsia, junt amb Ediciones Siruela, han organitzat una trobada amb ella per poder-lo presentar. Es tracta del tercer llibre de la nissaga d’aventures de la detectiu Mei Wang qui, amb 33 anys, soltera i econòmicament independent, es mou en un entorn post-olímpic, sorollós i molt ric, on tots rivalitzen pel poder o els diners….

La trobada es farà tant a Madrid, el dia 14/09/2011 a les 19h, com a Barcelona, el dia 15/09/2011 a la mateixa hora. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

A part d’això, per tots aquells que encara no coneixeu aquesta autora i la seva obra, la nissaga de la detectiu Mei Wang,  aprofito per recomanar-vos el seu primer llibre (perque pugueu començar pel principi): “El ojo de jade”. Es tracta d’una novel·la policíaca ambientada en el Pequín actual, on la protagonista és Mei, una dona jove i independent que té la seva pròpia agència de detectius. Tot comença quan un client li demana que trobi un jade molt valuós de la dinastia Han, que va ser robat d’un museu durant la Revolució Cultural. La investigació, a part d’endinsar-la en aquest període fosc de la història de la Xina, revelarà una trama que té molta relació amb el passat i la història de la seva pròpia família.

En quant a l’autora de la novel·la, en una entrevista, Wei Liang va reconèixer haver desitjat ser escriptora des dels quinze anys, però no va començar a escriure abans degut a què la seva mare li va aconsellar que no ho fés, doncs,segons li va dir, “ser escriptor a la Xina i parlar sobre la Revolució Cultural és molt perillós”. De fet, va passar part de la seva infantesa en un camp de treball amb els seus pares en una remota regió de la Xina. Als anys vuitanta va participar en el Moviment estudiantil per la Democràcia i al 1989 era un de les estudiants que estava la Plaça Tian’anmen. Més tard, va doctorar-se en Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Carnegie Mellon i ha donat classes de gestió d’empreses a Estats Units i Regne Unit durant més de deu anys. Actualment viu a Londres amb el seu marit i els seus dos fills i, a aquestes alçades, ja ha publicat un llibre de memòries “El lago sin nombre”.

Pel què sembla, hi ha molta part de la seva pròpia vida en aquesta primera novel·la. Ho podeu comprovar vosaltres mateixos. Si us agraden les novel·les policíaques, i la història de la Xina, us encantarà!.

Espero que gaudiu de la lectura,…

Títol: El ojo de jade
Autora: Diane Wei Liang
ISBN: 9788498411263
Nº Edició: 1ª
Editorial: Siruela
Pàgines: 232
Altres: el podeu trobar en edició de butxaca (molt més econòmic!)