Finançament de la internacionalització

Donada la situació econòmica que pateixen les empreses, i com a conseqüència els seus treballadors, a continuació destaquem tres activitats relacionades amb aquests temes tan actuals. D’una banda, la internacionalització com a característica que s’ha fet molt necessària per la supervivència i creixement de les empreses. I de l’altra, potser fins i tot més important, el finançament de tot aquest procés.

En aquest sentit, l’IMPEM ha preparat pel proper dimarts 04/10/2011, a Mataró, a les 15h, un taller sobre “Finançament: quan el crèdit és un bé escàs i les persones esdevenen el valor més gran d’una empresa”. L’objectiu éspoder debatre sobre com dur a terme una bona planificació financera. La primera part es centrarà en: com presentar la informació als bancs, quan costa finançar els nostres projectes, l’ús d’eines per reduir les nostres despeses financeres i on cercar finançament. La segona part tractarà sobre: com influencien les persones en el creixement d’una empresa: el responsable, els llocs, les funcions, les necessitats, la seguretat, les polítiques de retribució, la formació, la flexibilitat. En definitiva, elements importants que diferencien unes empreses d’altres.

També el mateix dia però a les 9.15h, la Cambra de Comerç de Sabadell, ha preparat una “Jornada d’Internacionalització: Vull exportar, per on començo?”. Sembla clar que la internacionalització és la solució tant perquè les empreses sobrevisquin com també perquè puguin créixer. Cal saber, però, les primeres passes a fer, com es prepara un pla d’acció internacional i com funciona l’operativa de comerç exterior. En aquesta sessió es donaran a conèixer les principals directrius a seguir i també es presentarà un programa específic d’acompanyament en aquest camí.

Finalment, però no menys important, la Cambra de Comerç de Girona ha organitzat una sessió focalitzada 100% en el finançament pel dia 05/10/2011 a les 10h: “Instruments financers públics”. L’objectiu marcat a la seva ponent (jo mateixa!), és donar resposta a la necessitat de finançament de les empreses, explicant els diferents instruments tant públics com privats, que es poden utilitzar per finançar els diferents projectes que vulguin posar en marxa.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…