Exposició "Japó: el paradís de les mascotes”

En els últims anys, la cultura del manga i de l’anime japonès ha despertat interès a tot el món. Casa Àsia i Fundació Japó, sumant-se a aquest fenomen, ha organitzat “Japó, el paradís de les mascotes”, una exposició itinerant que identifica als protagonistes del manga i de l’anime com un dels aspectes principals d’aquesta cultura.

Utilitzades indistintament per nens i adults, tant en privat com en públic, fins i tot de manera inconscient, aquestes figures s’han convertit en part del paisatge diari. És possible trobar-les impreses a llibretes d’estalvi o abonaments de transport i, tal com demostra la presència habitual de mascotes de peluix a les comissaries de política local, s’han infiltrat en el dia a dia dels japonesos, encara que ens sembli incomprensible. En què consisteixen aquestes figures?. A què es deu la seva popularitat? Quin tipus de societat reflexen i quina influència exerceixen sobre la mateixa? I, per últim, cap a on es dirigeix aquesta cultura japonesa de mascotes? Aquesta exposició posa de relleu l’estreta relació que mantenen els japonesos amb les figures del manga i de l’anime, per tal que el públic pugui comprendre el seu transfons cultural i històric, la seva influència i el seu futur en el Japó contemporani.

La inauguració va ser ahir però l’exposició estarà oberta, a Casa Àsia Barcelona, des del 12 d’octubre fins al 20 de novembre d’enguany. L’entrada és gratuïta!.

Bé, de moment, això és tot. Properament, més….