“China at Barcelona Summit” reunirà per primer cop a les principals agències d’inversió i empreses xineses.

Del 19 al 21 d’octubre tindrà lloc la primera edició del “China at Barcelona Summit”, una iniciativa pionera en relació a l’arribada de les inversions xineses al sud d’Europa i l’àrea mediterrània, amb l’objectiu prioritari de posicionar Barcelona com a la millor opció per focalitzar aquestes inversions a la zona. L’acte està organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, La Caixa i la consultora Mazars, amb el recolzament institucional de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Casa Àsia.

Es tracta d’una trobada bilateral que durant tres dies oferirà a institucions xineses relacionades amb la inversió exterior i a empreses xineses amb plans d’inversió la zona, una visió pràctica de les oportunitats de negoci que Barcelona i Catalunya pot oferir-los. En aquesta primera edició participaran les agències d’inversió i empreses destacades de les ciutats de Pekín, Shangai, Chongqing i de la província de Shandong, que han mostrat el seu interès per conèixer de primera mà les possibilitats de negoci d’aquesta àrea.

La Xina no ha tingut tradicionalment una presència inversora destacable a Europa. No obstant, la naturalesa del comerç internacional actual i la nova realitat econòmica han provocat un canvi d’hàbits, fet que comporta que hi hagi noves àrees de negoci per explorar, possibilitats de sanejar i injectar capital i, en definitiva, de donar un nou paper a Europa a la reestructuració industrial existent.

De fet, el programa està dissenyat específicament per satisfer les necessitats de potencials inversors i per facilitar que representants institucionals i empresaris, tant xinesos com locals, puguin interactuar entre ells. Per aquest motiu inclourà visites a infraestructures i localitzacions claus de Barcelona, sessions informatives, trobades “one-to-one” amb companyies locals dels seus sectors i reunions amb instruccions locals.

El “China at Barcelona Summit”, a més d’erigir-se en plataforma per captar inversions xineses pretén que aquest acte es converteixi en una nova font d’informació, anàlisi i generació de coneixement sobre la globalització d’empreses xineses i, en particular, sobre la seva expansió a la zona d’Europa i la regió mediterrània.

Bé, de moment, això és tot. Properament, més….