Dos seminaris ben diferents

Per tothom que estigui familiaritzat amb el comerç exterior, sobretot pels qui venen a través d’algun intermediari, és sobradament coneguda la dificultat que comporta “encertar-la” a l’hora de fitxar a la persona, agent comercial o distribuïdor per vendre en un determinat país o zona. Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Sabadell ha organitzat pel dia 27/101/2011, de 9:00 a 11:00h, un seminari anomenat “Selecció, avaluació i seguiment d’un bon agent comercial o distribuïdor”. L’objectiu és acompanyar a l’empresa en el seu procés d’internacionalització, a part de tractar les diferències entre agent comercial i distribuïdor, mostrant els mètodes més efectius per trobar la figura idònia en cada cas, segons les necessitats de l’empresa i el país de destí. També és molt important, i per això s’explicarà, com s’ha de fer el seguiment per tal que s’incentivin les nostres vendes. Es faran dues ponències: la primera a càrrec del a consultora de la Cambra Cristina Danón i la segona per part de Ester Raventós, directora de l’Àrea d’Informació dels Serveis Empresarials i Consultoria de la Cambra. En acabar, hi haurà possibilitat d’entrevistes personalitzades si indiqueu que esteu interessats quan feu la inscripció.

I tractant un tema totalment diferent però molt actual, el 03/11/2011, al Centre de Noves Tecnologies de Cerdanyola, podeu gaudir del seminari “El nou món del treball. Els reptes per a les empreses en un entorn global, mòbil, social i flexible”. El fet és que l’entorn de treball de les organitzacions ha evolucionat en els darrers anys cap a un món global, amb equips virtuals i distribuïts, bastant en treball en xarxa. A més, la mobilitat dels professionals en el seu dia a dia, ha esdevingut una característica de la majoria dels treballadors de les empreses, intensificant-se el treball ‘en el tercer lloc’, més enllà del concepte de teletreball, el que també comporta canvis en el ‘lloc de treball’ tendint a uns espais més flexibles, oberts i amb noves funcionalitats. A part, l’ús intensiu de les xarxes socials, dins i fora de les organitzacions ha modificat la manera de comunicar-se i col·laborar amb l’entorn. La ponència sobre tot plegat anirà a càrrec de Ramon Costa, Business Productivity Advisor del MIC Productivity, fent-se un esmorzar networking prèviament i una taula rodona al final.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…