Un pont tecnològic i una taula rodona

La Cambra de Comerç de Barcelona i Barcelona Activa, amb la col·laboració de Casa Àsia, organitzen un “Pont tecnològic d’innovació a Xina i Japó” pels dies 28/11/2011 a 09/12/2011. Aquest pont està dirigit a empreses, centres tecnològics i organitzacions del sector TIC per conèixer de primera mà les oportunitats de negoci en aquests dos mercats. L’objectiu d’aquesta acció és promoure l’exportació de productes, tecnologia, serveis i inversió a l’exterior.

Per què aquests dos països?. Doncs la Xina és actualment el primer exportador mundial de productes TIC i, a més, les oportunitats en telefonia mòbil com a resultat del boom de vendes dels smart phones, no són gens menyspreables I en quant al Japó, el sector TIC és el més important de l’economia, tot i ser un mercat madur, però existeixen oportunitats de col·laboració en R+D, així com la comercialització tant a Japó com a Europa, de solucions, especialment en serveis de mobilitat, IC Card/RFID, comunicació visual, marketing on-line, etc.

El pont inclourà, per una banda: 1) un programa comú amb visites a empreses xineses/japoneses referents i organismes, seminaris, presentacions, networing, etc. 2) i per l’altra, una agenda individualitzada de contactes empresarials per cada empresa participant segons els objectius del mercat.

I deixant una mica (o no) l’economia de banda, els fets del passat 11 de març a Japó han posat de manifest l’estricta interrelació entre les economies mundials en aspectes tant claus com les cadenes de producció o les polítiques energètiques. Al mateix temps, la gravetat de la situació constitueix una ocasió per obrir el debat sobre com transformar la crisi en oportunitat. En aquest sentit, el 21/11/2011 a les 19h, Casa Àsia i ESADE Aid for Japan, amb la col·laboració de The ESADE MBA, IESE i Barcelona Suiyokai, organitzen a Barcelona la taula rodona “Més enllà de l’11 de març: reptes i oportunitats en la reinvenció empresarial de Japó”.

El debat comptarà amb diversos ponents, destacant: Yo Tsunashima (president del Suiyo-kai, Associació d’empresaris japonesos de Catalunya), Amadeo Jensana (director de Programes Econòmics i Cooperació de Casa Àsia), Tsuyoshi Komori (president i sènior partner de Mercer Japan), Luis Bach (conseller delegat d’Orangina Schweppes) i Olaya Garcia-Lancha (directora de Full Time MBA, ESADE). Per cert, que l’entrada és gratuïta prèvia inscripció, i es farà en anglès sense traducció.

Bé, de moment, això és tot. Properament, més….