Tres seminaris per internacionalitzar-se

Qui no s’ha preguntat, donades les circumstàncies, com poder finançar adequadament les seves exportacions?. Per donar resposta a aquest problema, la Cambra de Comerç de Manresa farà un seminari el proper dia 12/12/2011, anomenat “Noves solucions de finançament d’exportacions”. Durant el mateix es tractaran temes tan actuals com: 1) aproximació a les vies tradicionals de finançament d’exportacions, prefinançament, finançament i descompte comercial, internacional, 2) factoring d’exportació, 3) negociació d’efectes electrònics, 4) forfaiting i confirming, i 5) càlcul de costos compartiu entre finançament clàssic i confirming.

L’endemà, i deixant el finançament però no la internacionalització, la Cambra de Comerç de Terrassa durà a terme un seminari tipus “Practicum en operacions d’importació-exportació”. Els objectius no són altres que facilitar una visió completa de la gestió d’una operació d’importació-exportació de principi a fi. Els destinataris són gestors de pimes, directors comercials i d’exportació, així com el personal d’exportació o relacionat amb la compravenda internacional.

Finalment, i centrant-nos només en l’exportació, Pimec Girona organitza, pel 13/12/2011, un “Taller d’iniciació a l’exportació”. L’objectiu és poder donar eines per apostar per la internacionalització, doncs amb la caiguda del mercat nacional, en molts casos, aquesta és la única sortida per la supervivència de moltes empreses. La ponència anirà a càrrec de Jordi Mallorquí, tècnic del departament d’internacional de Pimec i, al final, també hi haurà la possibilitat de fer reunions individuals.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…