Dos països que creixen

El proper 14 de desembre, a la Cambra de Bilbao, es farà un seminari anomenat “Indonesia: un dragón que despega”. En el mateix, l’Ambaixador d’Espanya a Indonèsia, el Sr. Rafael Conde de Sato, explicarà el potencial del mercat indonesi per a les empreses espanyoles. Segons les pròpies paraules del Sr. Conde de Sato, Àsia en general i Indonèsia en particular, ofereixen moltes possibilitats per les nostres empreses. El mercat indonesi segueix una evolució a l’alça, que ofereix dades esperançadores dins de l’actual panorama d’incertesa econòmica global .L’assistència a aquesta jornada és gratuïta però cal confirmar prèviament.

Un dia més tard, a la Cambra de Comerç de València, un altre seminari sobre internacionalització: “Oportunidades de negocio e inversión en Tailàndia”. Tailàndia es el tercer mercat del sud-est asiàtic per mida, i segon en terme de PIB. En els darrers 25 anys s’ha convertit e una economia en desenvolupament amb una forta base industrial, molt diversificada i orientada a l’exterior. Els seus convenis comercials amb la Xina i la Índia, la seva infraestructura de comunicació amb els països de la regió, la seva atractiva oferta i incentius per a la implantació d’empreses estrangeres, i la creixent estabilitat econòmica i política del país, fan de Tailàndia un dels 10 països emergents més atractius per la inversió i amb un accés privilegiat a la regió més dinàmica del món. Per explicar tot això, es comptarà amb ponents com: Orasa Paiboon. Directora de Thailand Board of Investment Europa. Fernando Serrano Carles. International Manager. BOMBAS IDEAL S.A. i Rafael García Sanz. Director  de CESCE Valencia. A part, al final de la sessió es podran fer entrevistes individualitzades amb la Directora de Thailand Board of Investment Europa, per totes aquelles empreses que ho desitgin.

Bé, de moment, això és tot. Properament, més….