Una novel·la de ficció ambientada a la Xina

La història comença l’any 1923, quan una pintora espanyola que viu a París, rep la notícia de què el seu marit ha mort a la seva casa de Shanghai. Acompanyada per la seva neboda, la Fernanda, surt des de Marsella en vaixell per recuperar el cadàver d’en Rémy. Sense saber-ho, aquest viatge serà tan sols el principi d’una gran aventura per la Xina, durant la qual acabaran buscant el tresor del Primer Emperador. De fet, en trepitjar terra ferma, i sense ni temps per reaccionar, es veuran perseguides per eunucs imperials i sicaris de la banda verda, que voldran robar-los el “cofre de les cent joies”. Obligades a fugir, iniciaran un viatge apassionant pel cor de la Xina fins arribar a Xi’an. Allà, amb l’ajut de l’antiquari Lao Jiang, la saviesa oriental del mestre de Jade Rojo i la intel·ligència de Biao, podran desxifrar les claus i superar les arriscades proves per trobar el tresor de la tomba del Primer Emperador i la última peça del secret millor guardat de la història de la humanitat….

En quant a l’autora, Matilde Asensi, que va documentar-se moltíssim per poder situar adequadament aquesta història, mencionar que va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i va treballar durant tres anys a l’equip d’informatius de Radio Alicante-SER. Després va passar a RNE com a responsable dels informatius locals i provincials, exercint simultàniament com a corresponsal a l’agència EFE i col·laborant en els diaris provincials La Verdad i Información. Més tard, des de 1991, va treballar en el Servei Valencià de la Salut.

A nivell literari, ha estat finalista dels premis literaris Ciudad de San Sebastián (1995) i Gabriel Miró (1996) i ha guanyat el primer premi de contes en el XV certàmen literari Juan Ortiz del Barco (1996) de Cadis, i la XVI edició del premi de novel·la curta Felipe Trigo (1997) de Badajoz. L’obra d’Asensi ha estat traduïda a 12 idiomes, estant present en països com Estats Units, Rússia, Alemanya, Corea, Lituània, França i Itàlia, entre altres. Amb 5 títols en el mercat i més de 3.000.000 d’exemplars venuts, Matilde Asensi s’ha convertit en una de les autores espanyoles que més ven.

I tornant a aquest novel·la, a part de força fantasiosa, és molt amena de principi a fi; enganxa, distreu i te l’acabes de seguida!. A més, cal destacar l’amplitud de la línia de temps en la què es mou: des del 2594 a.n.e. (Huang Ti, l’Emperador va escriure el famós Huang Ti Nei Ching Su Wen, el tractat de medicina xinesa més important sobre las energies dels éssers humans), fins al 1974 n.e. (quan es descobreix l’exèrcit de Terracota en el Mausoleu del primer Emperador).

Espero que gaudiu de la lectura,…

Títol: Todo bajo el cielo
Autora: Matilde Asensi
ISBN: 9788408088578
Editorial: Planeta
Pàgines: 350