La perspectiva xinesa de la UE

A mesura que la Xina creix en poder i influència global, es fa de vital importància per la Unió Europa tenir una relació estreta i cooperativa amb ella. Igualment, la Xina necessita tenir bones relacions amb la Unió Europea, donat que constitueix el seu major i únic mercat. A més, en temps de crisi financera ambdues parts es necessiten mútuament.

No obstant, amb massa freqüència, xinesos i europeus s’han malinterpretat. Una política més eficaç entre la Xina i la Unió Europea hauria de basar-se en un coneixement profund de la imatge de la Unió Europa en la mentalitat xinesa i en el comportament de la Xina en la seva interacció amb la Unió Europea.

Per il·lustrar tot això, Casa Àsia Barcelona i la Comissió Europea realitzaran el proper 13/01/2012 de 10 a 14 hores, la jornada “Perspectiva xinesa de la UE: analitzar la percepció xinesa de la UE i les implicacions per les polítiques xineses de la UE”. En aquest seminari es presentaran els resultats d’un estudi basat en un projecte d’investigació, cofinançat pel Setè Programa Marc de la UE, per seguir un coneixement integral de com els diferents segments de la societat xinesa veu la Unió Europea. El projecte es porta a terme per un consorci de sis membres, liderats per l’Institut Xinès de Polítiques de l’Escola d’Estudis Contemporanis de Xina de la Universitat de Nottingham al Regne Unit.

Destacar que comptarà amb ponents com: Richard Pascoe (ex director de l’Institut de Polítiques Xineses a la Universitat de Nottingham), Simona Ardovino (directora científica de la Comissió Europea), Dr. Zhengxu Wang (coordinador del projecte, director adjunt i investigador sènior de l’Institut de Política Xinesa de l’Escola d’Estudis Contemporanis de Xina de la Universitat de Nottingham), Henk Dekker (professor de Socialització Política i Integració de la Universitat de Leiden), Timo Graf (investigador associat de la Universitat Jacobs de Bremen), Dong Lisehng (de l’Escola de Graduats de l’Acadèmia Xinesa de Ciències Socials), Dr. Tang Haihua (de la Universitat Renmin), Alexander Thies (investigador associat de la Universitat Jacobs) i Li Zhang (investigador de l’Institut de Política Xinesa de l’Escola d’Estudis Contemporanis de Xina de la Universitat de Nottingham).

Aquest seminari, un d’una sèrie realitzada a diferents països de la Unió Europea, es realitzarà en anglès amb una interpretació simultània en castellà. L’entrada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament.

Bé, de moment, això és tot. Properament, més….