Desafiant la crisi: on tots veien un desert algú hi va veure Las Vegas

Estem en un moment econòmic, si més no, diferent als viscuts anteriorment: un canvi continu que està deixant fora de mercat a molts dels negocis vigents fins ara. Molts d’ells, potser preparats per la situació fins fa quatre anys, està clar que no ho estan pel nou model que s’està creant en aquesta era ja gairebé posterior a l’era de la informació.

A més, ens trobem amb un continent com Àsia que no només controla molts sistemes de producció del món sinó que també forma cada any a milions de professionals (enginyers, comptables, MBA’s, metges, advocats, etc.) disposats a treballar per deu euros per dia. Cal, doncs, que ens preparem per aprofitar a aquests tècnics,  altament capacitats i amb diversos idiomes, i no competir formant-nos com ells.

En qualsevol organització s’ha de saber equilibrar quatre perfils: tècnics, directius, venedors i emprenedors. Cada un requereix una formació específica i diferent. No obstant, fins ara, els sistemes educatius tradicionals eren iguals per tots. Tota la formació tradicional va dirigida a potenciar l’hemisferi esquerre que és lògic, seqüencial i racional, és a dir, el que necessita un tècnic per fer bé la seva feina. Un emprenedor requereix desenvolupar el seu hemisferi dret, especialment la intuïció (l’olfacte pels negocis), la intel·ligència emocional i la capacitat de prendre risc per veure i aprofitar les oportunitats de negoci.

Per parlar de tot això, el Centre Internacional de Negocis de Barcelona (CINC) ha organitzat pel proper dilluns 23 de gener, de 18:00 a 19:00h, la conferència “Desafiant la crisi: on tots veien un desert algú hi va veure Las Vegas”. La ponència anirà a càrrec del Sr. Fernando Moreno, Màster en administració d’empreses (MBA) a la Duke University (USA), llicenciat en psicologia, assessor d’un ministre de finances, corredor de borsa a WallStreet, consultor empresarial, professor, orador internacional, empresari, facilitador de processos de canvi i entrenador d’emprenedors. L’assistència és gratuïta, prèvia inscripció a través de la web.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…