Internacionalització i gestió financera

En un moment en el què les empreses han d’anar a vendre i/o implantar-se en mercats exteriors, és important conèixer bé les estratègies i els països més adients per fer tot el procés amb el mínim risc possible. I dins d’aquests mercats exteriors, sembla que els pertanyents a Àsia – Pacífic són dels més demandats per les empreses catalanes. En aquest sentit, Casa Àsia i ACC1Ó organitzen unes jornades informatives, el 22 i 23 de febrer respectivament, anomenades “Àsia – Pacífic: Destí de negocis per a les empreses catalanes i casos d’èxit”.  L’obertura anirà a càrrec de Sergi Mata (Gerent de l’Expansió Internacional del Centre d’Internacionalització d’ACC1Ó) i Amadeo Jensana (Director del Departament d’Economia i Empresa de Casa Àsia). El dia 22 es tractaran els mercats de la Índia i Japó, comptant amb les Consultores de Mercats d’Àsia d’ACC1Ó Mònica Ruiz i Victòria Sànez. L’endemà, el 23, es centrarà en la Xina, Austràlia i països de l’ASEAN, i aquest cop participaran com a ponents les consultores de Mercats d’Àsia d’ACC1Ó Empar Masià, Isabel Gimeno i altre cop Mònica Ruiz. Tant un dia com l’altre es presentaran diferents casos d’èxit per cada país, així com també hi haurà una taula rodona i debat. A més, es farà networking i entrevistes one to one al final de cada sessió. Això sí, tot i que les jornades són gratuïtes, és imprescindible inscriure’s prèviament.

A més d’això, seguint amb aquesta línia econòmica, també pot ser molt interessant, i eminentment pràctic, el seminari organitzat pel Centre d’Empreses de Noves Tecnologies de Cerdanyola el dia 27 de febrer a la tarda: “Com gestionar financerament una empresa quan el crèdit és un bé escàs”. L’objectiu és donar a conèixer i compartir amb els empresaris/es i responsables de pimes, diferents eines de gestió financera per impulsar les empreses. Alguns dels aspectes importants que es tractaran són els següents: 1) disposo d’un compte de resultats mensual de la meva empresa?, 2) elaboro un pressupost anual de vendes, despeses i resultats?, 3) controlo els cobraments dels clients i els pagaments a proveïdors? tinc un pla de tresoreria 1, 2 i 3 mesos?, 4) amb quantes entitats financeres treballo? són les adequades?, 5) conec i disposo dels productes financers adequats a les meves necessitats?, 6) planifico els pagaments a Hisenda, la Seguretat Social i les pagues extres?, 7) tinc coneixement i contacte amb fons de finançament alternatius: “business angels”, capital risc, etc.?.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…