Cinefòrum: La espada oculta

[SWF]http://www.youtube.com/watch?v=V33a3yQIc-8,550,310[/SWF]

El programa d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UOC organitza conjuntament amb el Centre Cívic Urgell un cicle de quatre projeccions de pel·lícules de cinema asiàtic que seran presentades per professors i col·laboradors del programa i que aniran seguides d’un col·loqui: La espada oculta (dimecres 7 de març), Sorgo rojo (dimecres 14 de març), Chungking Express (dimecres 21 de març) i Ebrio de mujeres y pintura (dimecres 28 de març). Totes les sessions seran a les 18.30, al Centre Cívic Urgell de Barcelona (C. del Comte d’Urgell, 145). Trobareu la informació completa en aquest enllaç.

La primera de les sessions–que serà presentada i moderada per Montserrat Crespín, professora dels Estudis de l’Àsia Oriental, i per Jose Montaño, col·laborador del programa–estarà dedicada a La espada oculta (dir.: Yoji Yamada, 2004).

La espada oculta. Amb una molt llarga i prolífica trajectòria, habitualment en comèdies dramàtiques d’ambient contemporani, el director japonès Yôji Yamada va canviar de registre per oferir una historia de samurais amb la molt exitosa (fins i tot nominada als oscars) El ocaso del samurai. Aquest film va encetar una trilogia, de la que avui presentem la seva segona entrega amb La espada oculta, basada en les novel·les populars de Shûhei Fujisawa, mostrant la crisi social que conduiria al final d’una llarga etapa de la historia del Japó: el període Edo.