Internacionalització: claus per l’èxit i finançament

En la conjuntura econòmica actual, en un mercat intern amb una demanda molt feble, les petites i mitjanes empreses comencen a cercar altres regions on obrir mercats. Partint d’aquesta base, i amb la col•laboració entre ESADE Alumni i ACC1Ó, neixen els Esmorzars d’Internacionalització, dins del cicle “La internacionalització de l’empresa”, que s’estructura en una sèrie de sessions pràctiques amb experts que tracten casos actuals d’empreses espanyoles. Aquestes sessions se centraran en les regions següents: Amèrica del Sud, Amèrica del Nord, Àfrica – Pròxim Orient, Àsia – Xina i Àsia – Índia.
La primera sessió del cicle, l’11/04/2012 a les 8:30h, tractarà de “Les claus per a l’èxit en el procés d’implantació d’una empresa a l’estranger”. És a dir: els passos que cal seguir, els diferents graus i les estratègies per a cada un, la presència en el mercat objectiu, el producte que s’ha d’exportar, les variables i els processos d’anàlisi per aconseguir oportunitats, i els criteris per decidir en quines àrees geogràfiques cal actuar
Joan Sureda, director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, presentarà les accions, els objectius i les ajudes que ACC1Ó ofereix per promoure aquest procés, i facilitarà expertise de la cultura empresarial de la regió, estudis de mercat, ajudes financeres, persones de contacte, etc.
Després, Xavier Mendoza, director de l’Observatori de l’Empresa Multinacional Espanyola (OEME) d’ESADE, donarà resposta al per què, com, quan, on i quins recursos calen en una decisió d’internacionalització d’èxit.
Finalment, es comptarà amb la intervenció de Pere Ballart, director general P&A de Fluidra, que compartirà la seva experiència professional, els principals reptes de l’empresa i les lliçons que ha après fins assolir la forta internacionalització actual.

Dins del mateix context, on l’exportació es planteja com la única via per recuperar la xifra de vendes i la continuïtat de les empreses, Secartys organitza, pel proper 19/04/2012 a les 9:30h, una sessió anomenada “Estratègies de finançament per pimes exportadores”.
De fet, per l’exercici 2012 el govern ha proposat fomentar l’exportació i la sortida a nous mercats de les empreses, oferint eines financeres i ajuts per aconseguir l’èxit en aquests nous reptes. Com exportar, a quins mercats s’ha d’anar i quant s’hi ha d’anar són interrogants que les empreses es plantegen abans d’iniciar l’aventura exportadora.
Per resoldre totes aquestes qüestions es comptarà amb: Cristina Danón, sòcia fundadora d’International Team Consulting. i Joaquim Valls, consultor associat d’International Team Consulting.
Els temes que es tractaran es mouran al voltant de, per exemple: punts claus de l’empresa al 2012 (obtenir finançament i incrementar vendes), alternatives de creixement en vendes, exportació una necessitat a finançar, alternatives de finançament, com minimitzar el risc de què una inversió es converteixi en despesa, etc.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…