Manga, anime i més

El Japó ha entrat al segle XXI com una superpotència cultural. A diferència d’altres països, tot i les dificultats econòmiques, polítiques i socials, ha estat capaç d’exportar amb èxit una barreja de les expressions culturals tradicionals amb noves formes culturals urbanes i de masses. És l’anomenat ‘Japan Pop’.

La imatge que el Japó exporta és polifacètica i s’ha anat actualitzant. Avui en dia allò que la representa ja no són els valors associats als samurai o a les geisha, l’estètica de l’ukiyo-e o el discurs dels teatres nō i el kabuki. Ara els elements predominants són els d’una cultura jove, urbana, ultramoderna i hiperconectada que beu d’influències no exclusivament japoneses.

[SWF]http://www.youtube.com/watch?v=ugeVfgS3RZM&feature=youtu.be,550,310[/SWF]

Al curs d’estiu Japan Pop: la cultura popular japonesa de masses. Manga, anime i més parlarem d’aquest fenomen, dels seus inicis i dels seus principals exponents. Coneixerem qui era el ‘Déu del manga’, sabrem per què els personatges de les sèries d’animació tenen els ulls tan grans i tan rodons, i també descobrirem algunes expressions culturals menys conegudes com la música pop japonesa, el j-pop, i els serials televisius, el j-dorama.

Encontraréis más información aquí (ESP) o aquí (CAT).