Un tros de cel

Em van regalar un llibre per Sant Jordi, l’últim d’Isabel-Clara Simó:  “Un tros de cel”. Vaig començar a llegir-lo un matí, a primera hora, i ja no el vaig poder deixar: el vaig llegir d’una tirada, …em va encantar!

Podria resumir-lo dient que el llibre parla, sobretot i per sobre de tot, d’esperança, de lluita, de no pensar mai que tot està perdut. La història, a estones crua, a estones irònica i algunes més tendres, tracta de la Wing, una nena que viu en un ambient miserable a Hong Kong, on la seva família no li dóna cap valor i l’acaba venent a una xarxa de prostitució infantil. L’única part positiva de la protagonista és el temps que passarà, abans de la venda, fent de minyona a la seva àvia. Aquest temps amb ella és el que marcarà la seva vida, el seu desig de lluita i de llibertat. Una llibertat que ha acordat amb el seu proxeneta en el moment de fer 18 anys, que és en el moment en què comença el llibre. El final?. Bé, aquest cop feliç, doncs l’autora, Isabel-Clara Simó, comenta en una entrevista que “Els finals feliços són poc literaris” i que en rares ocasions els fa servir. “Però en aquesta ocasió em feia falta, perquè el que volia dir és que sí hi ha camins.”. L’escriptora i periodista, columnista habitual d’El Punt Avui, va assegurar que “El que és reaccionari és imaginar que com que no hi ha eixida no val la pena lluitar per les coses (…)”.

Sobre l’autora, a part de periodista, senyalar també que és doctora en filologia romànica i ha exercit l’ensenyament a la Universitat PompeuFabra de Barcelona. Al llarg d’una carrera literària intensa i sòlida, ha obtingut èxits tan contundents de crítica i públic com: És quan miro que hi veig clar (Premi Víctor Català 1978); Ídols (Premi de la Crítica del País Valencià 1986); Històries perverses (Premi Crítica Serra d’Or 1993) o La salvatge (Premi Sant Jordi 1993). En Edicions Bromera ha publicat també el seu clàssic Júlia; La innocent (Premi València de Literatura 1995); Dones; Raquel; Joel; Dora diu que no; l’obra de teatre Còmplices, i El meu germà Pol (Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2007).

Espero que gaudiu de la lectura,…

Títol: Un tros de cel

Autora: Isabel-Clara Simó

ISBN: 9788415390497

Editorial: Bromera

Pàgines: 144