Tres seminaris complementaris

Moltes són les empreses que estan implantant-se i/o venent els seus productes a la Xina, i és àmpliament conegut que, a l’hora de fer negocis, les seves formes, timings i un llarg etcètera són força diferents als nostres. Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Barcelona ha organitzat pel proper 09-23/11/2012 el curs anomenat “Xina & Negocis: adquisició d’habilitats cross-culturals”. Conèixer els factors per a l’enteniment de la dimensió cultural xinesa, els particulars codis de comunicació en el protocol de negocis, obtenir els recursos per a l’estratègia i desenvolupament de la comunicació empresarial i el perfil de l’empresari xinès, són els punts claus que s’explicaran amb detall. Concretament, es tractaran els següents punts: Xina: introducció al país, Factors de la dimensió cultural xinesa, Focus del protocol de negocis, – Habilitat 1: les connexions i el guanxi, Habilitat 2: el procés de les decisions, Habilitat 3: el ritme i els mètodes de presentació, Habilitat 4: respectar “la cara” i les diferències d’opinions, Habilitat 5: interpretar la negativa, Habilitat 6: estil de documents i fases de la informació, Habilitat 7: formació de l’equip empresarial i Habilitat 8: estratègia i gestió de contractacions.

La posterior setmana, canvi radicalment de temàtica però complementària a l’anterior: “Com descobrir i eliminar els costos ocults de l’empresa?”. La Cambra de Comerç de Terrassa, el 15/11/2012, ha organitzat aquesta sessió com a resposta a la situació actual de crisi, en la què les empreses tenen l’obligació de lluitar permanentment per millorar la seva competitivitat, utilitzant mètodes per identificar i gestionar per reduir o eliminar aquells costos innecessaris o excessius. De fet, l’objectiu del seminari és, d’una banda, revisar els mètodes o instruments que les empreses tenen per identificar costos excessius o ineficient ús dels recursos; i per l’altra, introduir accions per evitar o eliminar aquests costos excessius o les ineficiències.

Finalment, i també complementant les anteriors, el 19/11/2012, el Centre d’Empreses de Noves Tecnologies a Cerdanyola, es fa ressò de la dificultat per aconseguir finançament per part, sobretot, de nous emprenedors amb projectes viables. Per això durà a terme la sessió “Crowdfunding: dues alternatives innovadores per al finançament d’empreses”. En el marc amb què ens trobem, han aparegut noves iniciatives de finançament col•lectiu o “crowdfunding”, és a dir, persones finançant directament empreses. Aprofitant les facilitats d’internet apareixen aquestes alternatives que poden suposar avantatges per a les empreses: menors costos, més flexibilitat i transparència, més rapidesa, i tot això oferint unes condicions i una rendibilitat atractiva als inversors. A la majoria de països d’Europa ja existeixen iniciatives en aquest àmbit. Espanya no és una excepció: The Crowd Angel ofereix invertir en capital a noves empreses i Arboribus ofereix realitzar préstecs a petites i mitjanes empreses. Interessant veure com ho fan!.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…