Planificant les vendes pel 2013

VendesSembla que tothom està ara d’acord en que les exportacions són una de les solucions al gran problema de creixement que tenen la majoria de les empreses del nostre país. Per això, el proper 15 de gener, al Centre d’Empreses de Noves Tecnologies (Cerdanyola) ha organitzat un taller flaix d’autoavaluació del potencial exportador, anomenat: “La meva empresa i producte són els adients per a l’exportació?”. Aquest taller està precisament pensat per aquells empresaris i directius que vulguin conèixer, d’una manera seriosa, les possibilitats reals i les limitacions de la seva empresa i producte per tenir èxit en l’exportació. De contingut amè i participatiu, durant el taller els assistents podran fer la seva pròpia avaluació per decidir si val la pena començar el procés d’internacionalització de la seva empresa. Perquè exportar, es quelcom més que vendre fora.

A banda d’això, i ara que fa poc que ha començat l’any, és important planificar bé els objectius, sobretot pel què fa a les vendes. La Delegació de la Cambra del Vallès Oriental ha preparat, pel 25 de gener, la sessió: “Planificant els objectius de venda 2013: estratègia i desenvolupament”. Els objectius són bàsicament tres: 1) facilitar les eines de planificació, seguiment, organització i execució de la tasca comercial per arribar als objectius; 2) adquirir autoconfiança i una major capacitat de relació en l’entorn laboral, social i personal; 3) eliminar la improvisació com a base i suport de les negociacions. Els destinataris són comercials que precisin planificar les accions per assolir els objectius de l’exercici 2013, directors comercials i caps de venda que vulguin reciclar i/o ampliar les seves eines de comandament per a la direcció dels equips de -venda vers els esmentats objectius i petits-mitjans empresaris que dirigeixen els seus propis venedors o que ells mateixos duen a terme la tasca comercial de l’empresa.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…